Με πολύ σκληρή γλώσσα και ευθείες βολές στον δήμαρχο αλλά και σε ένα “μικρό επιτελείο -διοικητήριο” που λειτουργεί ερήμην των υπολοίπων όπως είπε, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του ο Μανώλης Φραγκάκης

Την ανεξαρτητοποίησή του από τη δημοτική ομάδα του δημάρχου Τάσου Βάμβουκα, ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, ο Μανώλης Φραγκάκης.

Με έναν αιχμηρότατο λόγο ο Μανώλης Φραγκάκης έβαλε ευθέως κατά του δημάρχου Χανίων αλλά και του “επιτελείου – διοικητηρίου” του, όπως το χαρακτήρισε, κατηγορώντας τους για ατολμία, αναποτελεσματικότητα και διαχείριση θεμάτων ερήμην των υπολοίπων. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η πλειοψηφία όχι μόνο της κοινωνίας αλλά και της δημοτικής του ομάδας, διαφωνεί με την πολιτική που ακολουθεί ο δήμαρχος.

Επίσης, ζήτησε συγγνώμη από τους συμπολίτες του που τον ψήφισαν με αποτέλεσμα να αναδειχθεί αυτή η δημοτική αρχή, καταλήγοντας: “Διαψευστήκαμε. Πέσαμε σε ξέρα”

Δείτε τι είπε ο κ. Φραγκάκης κατά την ανακοίνωση σήμερα της ανεξαρτητοποίησής του:

“Διαψευστήκαμε. Πέσαμε σε ξέρα”

“Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στην προηγούμενη δημοτική αρχή με τον τότε δήμαρχο Χανίων, είχα την ευκαιρία να κρίνω θετικά τον νυν δήμαρχο για το ήθος καιτην ενεργητικότητά του. Οι αρχαίοι πρόγονοι μας έλεγαν “άνδρα αρχή δείκνυσι”

Ο κ. Βάμβουκας ήρθε να διαψεύσει τις ελπίδες που ως κοινωνία και εγώ προσωπικά είχα εναποθέσει στον δήμαρχο Χανίων και αντί για καλύτερες ημέρες ήρθε η απογοήτευση. Σε μια ομάδα συνεργατών ο κ. δήμαρχος άρχισε να διαχειρίζεται τα θέματα του δήμου με ατολμία, αναποφασιστικότητα και ερήμην τόσο των αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων όσο και από των προβλεπόμενων από τον νόμο δημοτικών δομών.

Απο καιρό τώρα διαφωνώ δημόσια για μια σειρά επιλογών και πολιτικών του δημάρχου Χανίων καθώς και των στενών συνεργατών του. Διαφωνώ πλήρως με την πλήρη εγκατάλειψη των πρώην περιαστικών δήμων. Ρωτήστε καλύτερα τους προέδρους που είναι εδώ πίσω.

Διαφωνώ επίσης με την υπέρογκη αύξηση των δημοτικών τελών που είναι σε αντίθεση με τους άλλους δήμους. Θα ήθελα να αναφέρω τα υπέρογκα ποσά για εκδηλώσεις όπως το Πανευρωπαϊκό Μπάσκετ για 110.000, άλλες υπέργοκες εκδηλώσεις με κριτήρια αλλοπρόσαλλα, τη στιγμή που στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ για τις ανάγκες των πασχόντων συμπολιτών μας.

Μείωση δράσεων για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των συμπολιτών, πλατείες, δρόμοι, πεζοδρόμια, καθαριότητα μειώσαμε σημαντικά τη δαπάνη της εργολαβίας.

Η μέγιστη διαφωνία μου είναι η διαχείριση προβλημάτων των επιχειρηματιών, των καταστηματαρχών, των επιχειρήσεων της παλιάς πόλης και σχεδόν του συνόλου των επιχειρήσεων του δήμου. Σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε και οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης η παρούσα δημοτική αρχή αντί να σταθεί αρωγός και να ενθαρρύνει και να λειτουργεί βοηθητικά δείχνοντας ένα ευαίσθητο κοινωνικό πρόσωπο που όλοι έχουν ανάγκη, τουναντίον καθημερινά πρόστιμα και άδικες και ανεξήγητες αποφάσεις τις οποίες παίρνει, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια όλες τις επιχειρήσεις σε συρρίκνωση, οικονομικό μαρασμό και τελικά σε κλείσιμο. Να μην ξεχνάμε τη μη χρηματοδότηση του γηροκομείου.

Μετά από όλα αυτά και άλλα τόσα, λόγω των θέσεών μου θεωρώ ότι δεν μπορώ να συνυπάρχω πλέον σε μια τέτοια ομάδα ούτε να γίνομαι συνένοχος σε πράξεις του παρόντος και του μέλλοντος εις βάρος των συμπολιτών.

Στη ζωή μου έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, να αναγνωρίζω τα λάθη μου και έστω και εκ ων υστέρων να προσπαθώ να τα διορθώσω. Γι’ αυτό από σήμερα δηλώνω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, συνεπής με τις αρχές και με τη μέχρι τώρα πορεία μου στα κοινά του τόπου.

Δηλώνω ανεξάρτητος από τη στιγμή που ο δήμος αντί να λειτουργεί ανακουφιστικά και υποστηρικτικά στους δημότες του λειτουργεί εχθρικά, εκδικητικά και καταστροφικά στις επιχειρήσεις, στους πολίτες και σε ό,τι έχει να κάνει με το αναπτυξιακή πορεία και το όφελος του δήμου μας. Συμμερίζομαι όλους τους συμπολίτες μας με τα άλυτα προβλήματά τους, συμμερίζομαι τους επιχειρηματίες και τους καταστηματάρχες που ενώ δίνουν καθημερινή μάχη να επιβιώσουν διώκονται με κάθε λογής αδικαιολόγητα πρόστιμα και περιορισμούς. Οι συμπολίτες μας αυτοί κανέναν δεν βλάπτουν, μαχητές είναι, το ψωμί τους προσπαθούν να βγάλουν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ζητώ συγγνώμη από όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και όλοι μαζί αναδείξαμε αυτή τη δημοτική αρχή πιστεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο. Διαψευστήκαμε. Δεν βρήκαμε κατανόηση για όσα μας απασχολούσαν. Πέσαμε σε ξέρα.

Για όλα αυτή η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετάσχω στην ομάδα του κ. δημάρχου ο οποίος κατ’ ομολογία της συντριπτικής πλειοψηφίας της χανιώτικης κοινής γνώμης έχει γυρίσει αυτή την ευλογημένη πόλη, χρόνια πίσω.

Αποχωρώντας από τη δημοτική ομάδα, θα ήθελα να δηλώσω ότι μπορεί εγώ να εκφράζομαι ελεύθερα και να διαφωνώ αλλά να ξέρει ότι η κοινωνία και η συντριπτική πλειοψηφία των αντιδημάρχων διαφωνούν και των δημοτικών συμβούλων διαφωνούν καθώς και οι επιστημονικοί συνεργάτες και οι δημοτικοί υπάλληλοι διαφωνούν στον τρόπο διαχείρισης του δημάρχου και της μικρής μειοψηφίας που δυστυχώς αποφασίζουν και βουλιάζουν τα πάντα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς υπάλλήλους και τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μου και θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής, αλλά την ευθύνη την έχει αποκλειστικά ο δήμαρχος, ένας – δυο αντιδήμαρχοι και ένα πολύ μικρό επιτελείο -διοικητήριο που αποφασίζει και διαχειρίζεται τα πάντα εναντίον των όλων.”

Βάμβουκας: “Θέλετε να μειώσετε τις πολύ μεγάλες επιτυχίες της δημοτικής αρχής”

Μετά την κριτική που άσκησε ο Μανώλης Φραγκάκης στον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, ο κ. Βάμβουκας απάντησε πως η διαφωνία του κ. Φραγκάκη προέκυψε από τη στιγμή που δεν ξανατοποθετήθηκε αντιδήμαρχος και ισχυρίστηκε πως όλα αυτά τα είπε για να μειώσει τις επιτυχίες της δημοτικής αρχής.

“Εδώ και καιρό είχατε διαφοροποίηση και αυτή έγινε τον καιρό που μετά τη δεύτερη επιλογή δεν ξανατεθήκατε αντιδήμαρχος. Τότε σκεφτήκατε όλες σας τις διαφοροποιήσεις και σε αυτό δεν πέφτω έξω. Εξάλλου, δημόσιος είναι ο λόγος. Έφτασε έστω και αργά να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας. Να σας πως όμως ότι όλα αυτά που λέτε κρίνονται πολιτικά, η δικιά σας απογοήτευση μπορεί να είναι η ικανοποίηση κάποιων άλλων ανθρώπων που βλέπουν από διαφορετική οπτική γωνία αυτά που λέτε. Μιλάτε για ατολμία, κάτι που είναι για να γελάει κανείς αν χαρακτηρίσει άτολμη αυτή τη δημοτική αρχή που έχει ανοίξει όλα τα δύσκολα θέματα, μιλήσατε για τις επιχειρήσεις, για τους κοινόχρηστους χώρους, να σας θυμίσω είχατε υπερψηφίσει. Επειδή η δημοτική αρχή έχει πάρα πολύ μεγάλες επιτυχίες τέτοιες που δεν έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες, προφανώς απλώς θέλετε να βάλετε και εσείς το λιθαράκι σας στη μείωση όλων αυτών των επιτυχιών και τολμηρών πραγμάτων που κάνουμε στα Χανιά. Στο τρένο είναι πολλές φορές αυτοί που μπορούν να αντέξουν τις ταχύτητες.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook