Την έντονη ανησυχία τους, εκφράζει με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσιών Ερευνών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή:

«Μετά τη δραματική περικοπή του προϋπολογισμού ο οποίος πλέον δεν επαρκεί ούτε για τις ανελαστικές δαπάνες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας « ΤΑ ΝΕΑ» για την κατάργηση του μοναδικού φορέα που ασχολείται με τη Θαλάσσια Έρευνα στη χώρα μας. Ενός φορέα με τεράστια επιστημονική, κοινωνική, και εθνική προσφορά, όπως αποδεικνύουν οι σημαντικές ερευνητικές δραστηριότητες του επιστημονικού δυναμικού του σε σχέση με τη γνώση του θαλάσσιου οικοσυστήματος, τις ανθρωπογενείς επιδράσεις και τις κλιματικές αλλαγές και οι, με κοινωνική και εθνική διάσταση, επιτυχημένες επιχειρήσεις των επανδρωμένων και τηλεκατευθυνόμενων βαθυσκαφών του.

Το εν λόγω δημοσίευμα δείχνει μάλιστα το Κέντρο μας σαν καταργούμενο φορέα μαζί με φορείς όπως η Όπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας, το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού και το Έργο Πολιτών!!!»

Στο μεταξύ, το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ. Κώστα Συνολάκη, ο οποίος υποστήριξε πως:

«Η αντίδρασή μας, στο εν λόγω δημοσίευμα ήταν άμεση. Χθες είχα συνάντηση στην Αθήνα τόσο με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, όσο και με το γραφείο του κ. Ραγκούση όπου και οι δυο διαψεύδουν αυτή την εξέλιξη, μάλιστα μου, είπαν χαρακτηριστικά πως, όλη αυτή η αναστάτωση έγινε εκ παραδρομής.

Από την άλλη, όπως καταλαβαίνετε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θορύβησε τους 450 εργαζόμενους του Κέντρου, καθώς δεν γίνεται αναφορά σε συγχώνευση αλλά κατάργηση. Πάντως, όλοι είμαστε σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook