Δεκάδες καταστηματάρχες αναμένεται να λάβουν “μπιλιετάκια” με πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ

Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση μιας ακόμη μελέτης για τα σκιάδια στο παλιό (ενετικό) λιμάνι των Χανίων και μια πολλή δυσάρεστη έκπληξη επιφυλάσσεται για τους καταστηματάρχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απο το Λιμεναρχείο έχουν βεβαιωθεί και ετοιμάζονται προς αποστολή τα “μπιλιέτα” με τα οποία θα βεβαιώνονται πρόστιμα – φωτιά σε όλους όσοι απο τους καταστηματάρχες είχαν τραπεζοκαθίσματα μπροστά απο το κατάστημα χωρίς την άδεια απο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για σχεδόν το 90% των καταστημάτων, αφού φέτος δόθηκαν άδειες χρήσης κοινόχρηστου χώρου μόλις σε 10 απο τα 80 καταστήματα.

Πρόκειται για δέκα επιχειρήσεις οι οποίες δεν είχαν “πέργκολες” παρα μόνο ομπρέλες, ενώ η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι υπόλοιποι που έχουν σκιάδια – πέργκολες δεν μπορούν να πάρουν άδεια λόγω του ότι έχουν χαρακτηρισθεί ως αυθαίρετες κατασκευές.

Δηλαδή πρόκειται για την ίδια περίπτωση με εκείνη που είχε συμβεί πριν απο έναν χρόνο στην ανατολική παραλία της Παλαιόχωρας.

Τα πρόστιμα που αναμένεται να αποσταλούν στους περίπου 70 καταστηματάρχες ξεπερνούν τα τέλη χρήσης των κοινόχρηστων χώρων που κατέλαβαν χωρίς άδεια και θα ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, ενώ να σημειωθεί πως βεβαιώνονται στην Εφορία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook