Με αφορμή την πρεμιέρα του στη Γ' Εθνική με τον Άρη Νίκαιας (14/10, 17:00) στο κλειστό του Κλαδισού ο ΑΟΚ Χανιά πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης συνέντευξη Τύπου.

Σε αυτήν μίλησαν ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Ροδάς, οι καλαθοσφαιριστές Μάριος Σκαμνάκης και Γιώργος Τασιούδης και το μέλος του Δ.Σ. Πέτρος Τσαμπάς, ενώ το "παρών" έδωσε και η Αλίνα Κουλιεράκη.

Ο Δημήτρης Ροδάς ανέφερε τα εξής: Κάναμε μια σκληρή προετοιμασία. Πιστεύω ότι σε μεγάλο ποσοστό θα ‘μαστε έτοιμοι. Δεν έχουμε πολλά προβλήματα. Ευελπιστώ ότι οι παίκτες μου θα δείξουν πολλά καλά στοιχεία. Καμία ομάδα δεν θα είναι έτοιμη στην πρεμιέρα, ενώ και η ψυχολογία θα παίξει σημαντικό ρόλο. Θέλουμε τον κόσμο των Χανίων να μας δει και να μας στηρίξει, ελπίζοντας ότι θα τον κάνουμε να χαρεί με μια ενδεχόμενη νίκη μας.

Για το πώς επηρεάζει η ήττα και η κακή εμφάνιση στο φιλικό με τον Εργοτέλη: Θεωρώ ότι από τα λάθη μας μαθαίνουμε καθημερινά. Το ματς με τον Εργοτέλη ήταν ιδιαίτερο, πιστεύω ότι οι παίκτες έκαναν την αυτοκριτική τους και θα είναι έτοιμοι στο ματς με τον Άρη Νίκαιας.

Ο Μάριος Σκαμνάκης από την πλευρά του δήλωσε τα εξής: Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Είναι σημαντική η φετινή προσπάθεια γιατί τόσα χρόνια δεν έγινε τίποτα στα Χανιά. Πρέπει τώρα να γίνει κάτι και στην πόλη μας. Να συσπειρωθούν όλα τα Χανιά σε αυτή την προσπάθεια. Στόχος είναι η γρήγορη παραμονή και ελπίζουμε να ξεκινήσουμε με νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα.

Για το αν υπάρχει πίεση στους παίκτες: Αναμενόμενο είναι το άγχος. Πρέπει αυτό να μας βγει σε ενέργεια και σε πάθος. Προσωπικά αισθάνομαι καλά και ελπίζω αυτή μας η προσπάθεια να αποδώσει καρπούς.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Τασιούδη έχουν ως εξής: Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση και ελπίζω εμείς οι παίκτες να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο γήπεδο.

Για τις πρώτες εντυπώσεις από τα Χανιά: Μου’χει κάνει εντύπωση ότι οι διοικούντες είναι δίπλα μας. Οι συμπαίκτες μου με υποδέχτηκαν ένθερμα και είναι σημαντικό για εμένα. Οι “οιωνοί” είναι καλοί, πιστεύω ότι θα πάμε καλά γιατί και προσπαθούμε και φυσικά, θέλουμε.

Εκ μέρους του Δ.Σ. ο Πέτρος Τσαμπάς δήλωσε τα εξής: Θέλουμε την πόλη δίπλα μας. Είμαστε για πρώτη φορά στη Γ’ ΕΘνική που είναι εξαιρετικά δύσκολη κατηγορία και ειδικά ο όμιλός μας. Αποτελείται από έμπειρες ομάδες και εμείς θα παλέψουμε για να πάρουμε αυτό που μας ανήκει. Είναι η ώρα του μπάσκετ για την πόλη να δείξουμε κάτι καλό.

Για τους χορηγούς της ομάδας: Να ευχαριστήσουμε τα ΣΥΝ.ΚΑ. Super Markets που είναι δίπλα μας, την ΑΝΕΚ LINES/Blue Stars, το ΚΤΕΛ Χανιων-Ρεθύμνου, το Smart Tours, τα νερά Σαμαριά, το γυμναστήριο Planet Fitness, τον κύριο Σκορδυλάκη και όλες τις επιχειρήσεις γενικώς που μας στηρίζουν με όποιον τρόπο μπορούν.