Για όλους και για όλα αναφορικά με το θέμα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου  Κρήτης μίλησε στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm o μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Μιχάλης Αεράκης.

Ο κ. Αεράκης, σε μια από τις ελάχιστες συνεντεύξεις που έχει δώσει από τότε που ξέσπασε η κρίση στις σχέσεις του με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕΚ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Βασίλη Σπυριδάκη, εξαπέλυσε βολές τόσο κατά του προέδρου  του Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕΚ κ. Αθανασόπουλου όσο και κατά της αντιδημάρχου Πολιτισμού του δήμου Ηρακλείου  Αριστέας Πλεύρη.

«Δεν μπορεί ένας μαθηματικός και ερασιτέχνης ηθοποιός ο οποίος μάλιστα περιοδεύει στα Χανιά με εισιτήριο 5 ευρώ , ενώ οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕΚ να μην ξεπερνούν τα …10 ευρώ, να είναι συγχρόνως και καλλιτεχνικός  διευθυντής σε ένα θέατρο που εδώ και χρόνια κάνει εξαγωγή του πολιτισμού της Κρήτης στην Ελλάδα και το εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά για τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕΚ ,ο Μιχάλης Αεράκης που εδώ και 17 χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕΚ.

Ο κ. Αεράκης αναφερόμενος στην αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ηρακλείου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η κ. Πλεύρη εδώ και χρόνια είχε εξαφανιστεί από τις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕΚ και εμφανίστηκε στις αρχές  Οκτωβρίου όπου αποφασίστηκε ότι το ΔΣ μπορεί να παίξει και το ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή….»

Αναφερόμενος στα σενάρια που θέλουν το ΔΗΠΕΘΕΚ να αλλάζει έδρα και να μεταφέρεται στο Ηράκλειο ο κ. Αεράκης τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση και καταλόγισε ευθύνες στη δημοτική αρχή του Ηρακλείου που δεν έχει αξιοποιήσει μέχρι σήμερα τις προτάσεις που έχει υποβάλει εγγράφως για τη δημιουργία ενός παράλληλου ΔΗΠΕΘΕΚ το οποίο θα αναπτύξει πολιτιστικές δραστηριότητες στο Ηράκλειο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook