Την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει βασικοί τομείς της κοινωνικής πολιτικής στον Δήμο με αιχμή το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" καυτηριάζει η δημοτική σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος.

Αναλυτικά η κα Νάνσυ Αγγελάκη επισημαίνει τα εξής:
 
"Η στήριξη των κοινωνικών δομών του Δήμου Χανίων, θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα και κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής.
Ωστόσο, ο κ. Βάμβουκας, κάθε άλλο παρά ενδιαφέρεται για τον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, ο οποίος με μαθηματική ακρίβεια καταρρέει, αγνοώντας ότι χωρίς κοινωνική πολιτική, δεν μπορεί να “σταθεί” μία κοινωνία.

Τρανταχτό παράδειγμα, η εξαθλίωση των στόχων και των υπηρεσιών των δομών του ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ'' του Δήμου Χανίων: Απουσία γιατρού για συνταγογράφηση, ακινητοποιημένα και ακατάλληλα αυτοκίνητα, καθυστερήσεις στην παραλαβή φαρμακευτικού υλικού, προβλήματα προσωπικού, είναι μερικά από τα ζητήματα που εδώ και καιρό έπρεπε να έχει ενδιαφερθεί η Δημοτική Αρχή, αντί να αφήσει το εν λόγω πρόγραμμα - είναι ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα με σκοπό την  βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας  -  στην… τύχη του.

Δεύτερο παράδειγμα, οι «πανηγυρισμοί» για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Ακρωτηρίου ύστερα από δύο χρόνια που παρέμενε ανενεργός και μάλιστα χωρίς την πλήρη αξιοποίησή του, για να αποδειχθεί εκ των υστέρων, ότι δεν διέθετε άδεια λειτουργίας (να θυμίσουμε μάλιστα τις σχετικές ερωτήσεις τις οποίες είχαμε απευθύνει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου είχαμε λάβει θετική (!) απάντηση).

Και βέβαια, η... απουσία κοινωνικής πολιτικής, δεν σταματά εδώ. Μικρή αναφορά σήμερα, και επιφυλασσόμεθα για... την συνέχεια.

Εμείς απλώς ρωτάμε τον κ. Βάμβουκα: Αυτά όλα είναι απόδειξη της κοινωνικής πολιτικής που υποσχόταν; Αυτή είναι η μέριμνα και η προτεραιότητα στον ευαίσθητο αυτόν τομέα, που η Δημοτική Αρχή δεσμευόταν να επιδείξει;

Προς το παρόν, καλούμε τον κ. Βάμβουκα να ενσκήψει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στα θέματα αυτά, όπως οφείλει απέναντι στην κοινωνία μας.
 
Νάνσυ (Ναυσικά) Αγγελάκη,
πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π.,
Δημοτική Σύμβουλος Χανίων,
πρώην Αντιδήμαρχος,
πρώην πρόεδρος Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ-Κ.Α.Μ."