Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση εκβίασης σε βάρος 25χρονης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, ο 56χρονος πρώην σύντροφός της και ο 21χρονος φίλος του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά την καταγγελία της 25χρονης, ότι ο 56χρονος μετά τη λήξη της σχέσης τους τον Ιούνιο του 2017, την απειλούσε ότι θα δημοσιοποιήσει στους οικείους της, βίντεο και φωτογραφίες που κατείχε από προσωπικές τους στιγμές και απαιτούσε χρήματα, καταφέροντας να της αποσπάσει 1.500 ευρώ, ενώ σε τρεις περιπτώσεις την εξανάγκασε σε ερωτική συνεύρεση μαζί του, παρά τη θέληση της.

Επίσης, από αρχές Σεπτεμβρίου, ο 21χρονος φίλος του πρώην συντρόφου της, ισχυριζόμενος οτι διαθέτει το προαναφερόμενο υλικό απαιτούσε, εκβιαστικά από την 25χρονη 2.500 ευρώ.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση στην περιοχή των Αγίων Πάντων, οι δύο άντρες παρέλαβαν από την καταγγέλλουσα το χρηματικό ποσό που συμφώνησαν, οπότε και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 21χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 εξωτερικός σκληρός δίσκος, 1 κινητό τηλέφωνο, 1 tablet και 1 ηχείο bluetooth.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook