Κύμα καύσωνα πλήττει τις χώρες της νοτιανατολικής Ευρώπης, με τη θερμοκρασία να αγγίζει επίπεδα ρεκόρ στο Μαυροβούνιο, τη Σερβία, την Κροατία και την ΠΓΔΜ.

Οι μετεωρολόγοι στην Κροατία ανήγγειλαν ότι η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι η θερμότερη του 2011.

Στο Μαυροβούνιο, η θερμοκρασία θα φθάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, όπως ανακοινώθηκε από την Υδρομετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.

Στην πρωτεύουσα, Ποντγκόριτσα, σήμερα αναμένεται η θερμοκρασία να ανέλθει στους 40 βαθμούς και αύριο στους 41 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η θερμοκρασία θα παρουσιάζει άνοδο καθημερινά και μόνο στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται μικρή πτώση στο βόρειο τμήμα της χώρας. Η θερμότερη ημέρα στο Μαυροβούνιο ήταν η 24η Αυγούστου του 2007, όταν στην Ποντγκόριτσα το θερμόμετρο έδειξε 44,8 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και στη Σερβία, όπου η θερμοκρασία θα φθάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου και στην ΠΓΔΜ, όπου το περασμένο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κροατία, χθες, η υψηλότερη θερμοκρασία, 43 βαθμοί Κελσίου, καταγράφηκε στην πόλη Κνιν.

Οι αρμόδιες αρχές συνιστούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και αν έχουν τη δυνατότητα να παραμένουν στα σπίτια τους τις θερμότερες ώρες της ημέρας, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook