Πρωτότυπες αφίσες προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό από το 1929

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν χθες το βράδυ, τα εγκαίνια της έκθεσης αφίσας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (1929-2009), με τίτλο «Η Ελλάδα στον Κόσμο. Greece, the Eternal Light», στον χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, στη Χαλέπα.

Την έκθεση εγκαινίασαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Ανάπτυξης, Δημήτρης Μιχελογιάννης, παρουσία πλήθους προσωπικοτήτων και πολλών πολιτών των Χανίων. 

Το αρχειακό υλικό που εκτίθεται ανήκει στον ηθοποιό Λευτέρη Λαμπράκη, όπως και η οργάνωση και η επιμέλεια της έκθεσης. 

Η έκθεση παρουσιάζει πρωτότυπες αφίσες προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό από το 1929, έτος συγκρότησης του Ελληνικού Γραφείου Τουρισμού, έως το 2009. Τις αφίσες αυτές, οι οποίες διαμόρφωσαν την  εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό μέσα από τα αρχαία μνημεία της, τη φύση, τη θάλασσα και τον Πολιτισμό της, δημιούργησαν σπουδαίοι Έλληνες εικαστικοί, όπως ο Γ. Μόραλης, ο Σ. Βασιλείου, ο Γ. Τσαρούχης, ο Π. Βυζάντιος, ο Γ. Βακιρτζής, ο Π. Τέτσης, ο Μ. Κατζουράκης και ο Φ. Κάραμποτ, διάσημοι φωτογράφοι όπως η Έλλη Σεραïδάρη (Nelly’s), ο Σ. Μελετζής και ο Δ. Χαρισιάδης, καθώς και σημαντικοί γραφίστες. 

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη έως τις 9 Νοεμβρίου 2017, από Τρίτη έως Κυριακή, κατά τις πρωινές ώρες, 09:00 με 14:00.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook