Τι ανέφερε από τα Χανιά μέλος του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αναφορικά με το νέο προεδρικό διάταγμα

Το προεδρικό διάταγμα που ψηφίστηκε την 1η Αυγούστου έθιξε στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο Δημήτρης Μαριόλης, μέλος του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Το προεδρικό αυτό διάταγμα όπως είπε δημιουργεί ένα σχολείο κατακερματισμένων αντικειμένων, της αμάθειας, ένα δημοτικό που λειτουργεί ενάντια σε μια διδακτική λογική.

Θεσμοθετεί ισχυρούς μηχανισμούς περικοπών με κυριότερο της τριμελής επιτροπές εγγραφών. Τον Μάιο του 2018 σε κάθε διεύθυνση θα συγκροτηθεί μια τριμελής επιτροπή και θα καθορίζει σε ποια σχολεία θα εγγράφονται οι μαθητές.

“Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί ότι οι γονείς θα μετακινούν τα παιδιά εκτός περιφερειών του σχολείου, ενώ τα τμήματα που θα είναι τα παιδιά τους θα είναι πολυμελή, αφού δεν θα χωρίζονται σε τμήματα”

“Είναι πρωτοφανές εξίσου ότι μετά από 15 αδικαιολόγητες απουσίες του μαθητή από το ολοήμερο σχολείο, ο μαθητής θα διαγράφεται”  

Ο κ.Μαριόλης αναφέρθηκε στις υποσχέσεις για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή που όχι μόνο δεν έγινε κάτι τέτοιο αλλά «καταγγέλλουμε ότι προωθούνται στα πλαίσια των συγχωνεύσεων της 3βάθμιας εκπαίδευσης και των συντηρητικών αναδιαρθρώσεων που επιχειρούνται εκεί, συγχώνευσης τμημάτων βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών και ενιαία  αντιμετώπιση σε παράλληλες δομές, των παιδιών ηλικίας από 0 έως 6 ετών» 

Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς δεν θα επιλέγουν δομές αλλά το αντίθετο και θα πάμε στην λογική των vouchers, «έτσι θα μπουν τα περίφημα «κουπόνια» στην δημόσια εκπαίδευση»

Ο κ.Μαριόλης έθιξε το θέμα των μηδαμινών διορισμών που έχουν γίνει στην δημόσια εκπαίδευση, με τις προσλήψεις των αναπληρωτών να μην επαρκούν, ενώ όσον αφορά αυτούς αναφέρθηκε στα προβλήματα στήριξης και στέγασης που αντιμετωπίζουν. 

«Παρότι το Υπ.Παιδείας είχε κάνει κάποιες δεσμεύσεις για πολλές χιλιάδες διορισμούς, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Μόνη δέσμευση που έχουμε είναι η πρόσληψη αναπληρωτών στην παράλληλη στήριξη»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook