Ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη για την δημιουργία ΕΥΔΕ Κρήτης και Δωδεκανήσων

«Με τη δημιουργία νέων φορέων και την αύξηση της γραφειοκρατίας προσπαθεί η Κυβέρνηση να καλύψει την ανικανότητά της και την παντελή απουσία έργων. 

Ο νέος Οργανισμός του Υπουργείου Υποδομών δημιουργεί νέες υπηρεσίες αυξάνοντας τη γραφειοκρατία και την πολυπλοκότητα στο δημόσιο. 
Επιλέγει το γιγαντισμό του δημοσίου με στόχο το βόλεμα “ημετέρων” σε βάρος των φορολογουμένων αντί της στήριξης της ανάπτυξης και της επιτάχυνσης των αναπτυξιακών έργων.

Ο κ. Σπίρτζης προχωρά στη σύσταση νέων υπηρεσιών, αντί να ασκήσει τα καθήκοντά του και δώσει λύσεις, ώστε να προχωρήσουν τα σημαντικά έργα υποδομής της Κρήτης, τα οποία έχουν βαλτώσει τα τρία τελευταία χρόνια λόγω της δικής του απραξίας. 

Η δημιουργία ΕΥΔΕ Κρήτης και Δωδεκανήσων, ως αποκεντρωμένης υπηρεσίας του Υπουργείου έρχεται να αυξήσει τη γραφειοκρατία. Ο κ. Υπουργός «αγνοεί» ότι στην Κρήτη υπάρχει και λειτουργεί ο ΟΑΚ με αρμοδιότητα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του νησιού. 

Η αποδυνάμωση του ΟΑΚ και η μεταφορά αρμοδιοτήτων του στην υπό σύσταση ΕΥΔΕ βάζει για μία ακόμα αφορά στον “πάγο” τα μείζονα αναπτυξιακά έργα για το νησί.

Ο κ. Υπουργός επιλέγει το γιγαντισμό του δημοσίου αντί της απλούστευσης των διαδικασιών, της μείωσης της γραφειοκρατίας και της στήριξης της ανάπτυξης. 

Ο κ. Υπουργός επιλέγει την υποσχεσιολογία φρούδων ελπίδων, αντί της επιτάχυνσης των αναπτυξιακών έργων της Κρήτης!

Ο κ. Υπουργός συνεχίζει να αποψιλώνει τις υπηρεσίες της Κρήτης με πολυδιάσπαση και αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων. 

Αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Υπουργού στην συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσα σήμερα στη Βουλή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook