Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει πεζοπορική διάσχιση στην βόρεια πλευρά του Ακρωτηρίου Χανίων, στην διαδρομή Γουβερνέτο – Καθολικό – Σεϊτάν Λιμάνια, στην επαρχία Κυδωνίας, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017.

Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από το Γουβερνέτο, από όπου οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν την πεζοπορία, για λίγο σε καλογραμμένο μονοπάτι, για να προσεγγίσουν από το Καθολικό, τις βόρειες πλαγιές της χερσονήσου του Ακρωτηρίου, από όπου θα απολαύσουν υπέροχη θέα προς το απέραντο γαλάζιο του Κρητικού πελάγους. Η πεζοπορία τους θα συνεχιστεί σε κακοτράχαλο μονοπάτι, για να καταλήξουν στα ανατολικά της χερσονήσου, στην πανέμορφη παραλία Σεϊτάν Λιμάνια για μπάνιο και ξεκούραση.

Η πεζοπορία στην εξόρμηση αυτή είναι πολύωρη, αλλά χωρίς τεχνικές δυσκολίες, οι συμμετέχοντες όμως πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν μακρύ παντελόνι και ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι - άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικά μπαστούνια (μπατόν), αντιανεμικό, πρόχειρο φαγητό και νερό. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 20/10. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Σταύρος Μπαδογιάννης και Γεώργιος Πενθερουδάκης.