Με ανακοίνωσή της εκφράζει την στήριξη στον 30χρονο και την καταδίκη στους δράστες

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης έχει ως εξής:

"Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (15/10/2017), 30χρονος άνδρας από το Μεσολόγγι, που κάνει διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τρεις νεαρούς.

Τα περιστατικά βίας στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου δεν είναι μεμονωμένα, αλλά ανήκουν σε μία συνεχώς αυξανόμενη λίστα επιθέσεων με ρατσιστικά, σεξιστικά και ομοφοβικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, άτομα που έχουν σχέσεις με την Χρυσή Αυγή και με τοπικές ακροδεξιές ομάδες, να στήνουν ενέδρες σε μετανάστες, σε εκπροσώπους του αριστερού ή του αναρχικού χώρου, σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα και σε οποιονδήποτε δεν συμβαδίζει με τα δικά τους πρότυπα, καταλήγοντας πολλές φορές στον σοβαρό τραυματισμό αυτών των ανθρώπων.

Η Κρήτη φημίζεται για τους λεβέντες της, αλλά δυστυχώς έχει και τους «λεβέντες» της. Αυτούς που μετράνε την «παλικαριά» με το πόσους θα στείλουν στο νοσοκομείο, πόσα όπλα έχουν στην κατοχή τους ή πόσα «μαύρα» χρήματα βγάζουν.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης, εκφράζουμε απερίφραστα τη στήριξη μας στον 30χρονο και καλούμε την κοινωνία του Ρεθύμνου, αλλά και ολόκληρου του νησιού, να καταδικάσει και να απομονώσει τους δράστες, δίνοντάς τους τη θέση που πραγματικά τους αξίζει στο περιθώριο."