Επεισόδια ξέσπασαν στον Βόλο στο άκουσμα της απόφασης για υποβιβασμό του Ολυμπιακού στη Δ\’ Εθνική. Τον ακολουθεί και η Καβάλα. Άγνωστο αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Το μπαλάκι στην ΕΠΟ πετάει ο Π. Γερουλάνος

Στον αέρα η έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα δεν πήραν άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

\"\" \"\"

Στο άκουσμα της απόφασης οπαδού του Ολυμπιακού Βόλου επιτέθηκαν σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην πόλη, άναψαν φωτιές και προσπάθησαν αν στήσουν οδοφράγματα, αλλά και μπλόκο στην Αθηνών-Λαμίας.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για την απόφαση-βόμβα

Η ένταση δεν έχει κοπάσει, ενώ προς το παρόν δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια στην Καβάλα.

Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι δεν επήλθε καμία ουσιαστική μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο ομάδων, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης (σ.σ. ισόβιος αποκλεισμός του Αχιλλέα Μπέου και του Μάκη Ψωμιάδη από το ποδόσφαιρο).

Επίσης, από τις επτά ομάδες που εξετάστηκαν, άδεια δεν πήρε η ΑΕΚ όμως δόθηκε παράταση μέχρι την Πέμπτη για να προσκομίσει κάποια πρωτότυπα έγγραφα.

Γερουλάνος: \”Να δώσουμε τέλος σε βία και διαφθορά\”

Σαφές μηνύμα για κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έστειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος. Σε επίσημη τοποθέτησή του, δήλωσε: «Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να δώσουμε τέλος στη βία και τη διαφθορά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οι σημερινές αποφάσεις του ΟΠΑΠ και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δείχνουν αυτή την απόφασή μας. Κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας, θα το χρησιμοποιήσουμε»

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσει ο ΟΠΑΠ διευκρίνισε: \”Καταγγέλονται οι συμβάσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις με τη Σούπερ Λίγκα και τη Β΄ εθνική μέχρι τον Οκτώβριο, για να δούμε πως θα πάει η κατάσταση. Καταγγέλεται επίσης η σύμβαση με την ΕΠΟ για το κύπελλο Ελλάδας, ενώ συνεχίζεται κανονικά η χρηματοδότηση της εθνικής και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου\”.

Οταν του ζητήθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247.gr, να εκτιμήσει αν θα ξεκινήσει κανονικά το Σαββατο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, ο υπουργός τόνισε ότι \”Είναι περίπλοκες οι διαδικασίες\” και έριξε το μπαλάκι στην ΕΠΟ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook