Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Νέα Αλικαρνασσό μέσω δημόσιας διαβούλευσης ετοιμάζει ο Δήμος Ηρακλείου

Την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους της Νέας Αλικαρνασσού  και να ενημερωθεί για τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν είχε το απόγευμα της Τετάρτης 18  Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος παρευρέθηκε στο διευρυμένο τοπικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο, με τη συμμετοχή  εκπροσώπων φορέων, πολιτιστικών συλλόγων αλλά και απλών δημοτών της περιοχής.

Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και οι κάτοικοι έθεσαν στον Δήμαρχο μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους. 

Μεταξύ άλλων ετέθη και το θέμα της αποκατάστασης του οδοστρώματος σε συγκεκριμένο σημείο της Λεωφόρου Ικάρου, για το οποίο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου, παρότι δεν αποτελεί αρμοδιότητά του, επειδή τίθεται θέμα ασφάλειας των διερχομένων,  προχωρά άμεσα στις απαραίτητες εργασίες για την αποτροπή του επικειμένου κινδύνου.

«Εμείς δεν απεμπολούμε ευθύνες. Η ασφάλεια των δημοτών είναι πάντα η πρώτη και η βασική μας έννοια» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, ο οποίος δεσμεύτηκε και για άλλες σημειακές παρεμβάσεις, ενώ ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι μέσα στο 2018 θα ξεκινήσει η κατάρτιση ενός Ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδιασμού που θα αφορά αποκλειστικά στην Δημοτική Ενότητα Νέας Αλικαρνασσού (αντίστοιχου του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης που έχει ήδη εκπονηθεί για το Ηράκλειο) και ως εκ τούτου θα περιλαμβάνει και την περιοχή του σημερινού αεροδρομίου, με πρόβλεψη για τις χρήσεις της όταν πάψει η λειτουργία του. 

Ο σχεδιασμός θα προκύψει μέσα από τις διαδικασίες της δημόσιας διαβούλευσης και ο Δήμαρχος κάλεσε την τοπική κοινωνία να συμμετάσχει ενεργά. 

Εκτός του Δημάρχου, στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, οι  Αντιδήμαρχοι Μαρία Καναβάκη, Στέλα Αρχοντάκη, Γιάννης Αναστασάκης,  Γιώργος Καραντινός, Πέτρος Ινιωτάκης, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Μαρίνος Παττακός, Gian – Andrea Garancini, Νίκος Φακουρέλης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Γιάννης Ξυλούρης και Νίκος Αγγελάκης αντίστοιχα, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ  Γιώργος Βουρεξάκης και Μαρία Κασσωτάκη αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Ρασούλης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Γιώργος Τσαγκαράκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βαγγέλης Σισαμάκης, Ανδρέας Κυπραίος, Μιχάλης Κασσαπάκης κ.α. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook