Μόνο ως «βελούδινη» συνταξιοδότηση μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την απομάκρυνση του τ. Πτεράρχου και Πολιτικού Μηχανικού κ. Μανώλη Κελαϊδή από την θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Χανίων και την ανάληψη θέσης ως Σύμβουλος σε Θέματα Άμυνας του Κ. Μητσοτάκη. 

Ο Μανώλης Κελαϊδής υπήρξε διαχρονικά δεξί χέρι του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ήταν ένας από τους έμπιστους του Προέδρου, ενώ η παρουσία του στα πολιτικά πράγματα ήταν συνεχής για πάρα πολλά χρόνια, αφού σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις το όνομα του ήταν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, θεωρείται ότι υπήρξε ένας άνθρωπος ο οποίος διαχρονικά στήριξε το κόμμα της ΝΔ, χωρίς να επιδιώξει προσωπικό όφελος.

Ωστόσο, πολιτικοί κύκλοι της ΝΔ είχαν αφήσει έντονα να διαφανεί προβληματισμός και σε κάποιες περιπτώσεις δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του τέως (πλέον) προέδρου, όχι για το προφίλ του ή την πορεία του, αλλά για το γεγονός ότι την τελευταία περίοδο που υπήρξε επικεφαλής της ΝΟΔΕ Χανίων είχε δείξει αδράνεια στο να αναδείξει θέματα και προβλήματα που υπάρχουν στο Νομό Χανίων, καθώς οι παρεμβάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν ελάχιστες.  

Αυτό που μένει από εδώ και πέρα είναι να δούμε αν ο νέος Πρόεδρος, ο Πυροσβέστης στο επάγγελμα κ. Γιώργος Μαρκουλάκης, ανταποκριθεί επάξια στα καθήκοντα του και στις ανάγκες που επιτάσσει ο σύγχρονος δημόσιος διάλογος για τα προβλήματα του τόπου μας.

Γιάννης Ξυγκάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook