Το concealer είναι το μαγικό εργαλείο του νεσεσέρ σου. Καλύπτει τους μαύρους κύκλους, φωτίζει το βλέμμα και λειτουργεί καλυπτικά για τα ανεπιθύμητα σπυράκια. 

Ωστόσο, συμβαίνει συχνά αντί να καλύψει αυτούς τους μαύρους κύκλους που έχουν μείνει από το ξενύχτι και την κούραση, να χειροτερεύει την όψη τους. Κι αυτό συμβαίνει επειδή τα κάτι δεν κάνεις καλά κι αν το διορθώσεις τα μάτια σου θα φαίνονται ξεκούραστα και λαμπερά, όπως ακριβώς πρέπει.

Δεν χρησιμοποιείς ενυδατική ματιών. Τι να σου κάνει κι αυτό το προϊόν εάν δεν έχεις προετοιμάσει κατάλληλα το έδαφος να το υποδεχτεί; Και η ενυδατική ματιών είναι αδιαπραγμάτευτο βήμα. Διαφορετικά όσο καλό concealer και να έχεις θα κάνει στάμπες, θα κάνει την περιοχή να φαίνεται πιο άγρια, θα κάνει πιο έντονη την ξηρότητα.

Απλώνεις το foundation κάτω από τα μάτια. Το blending είναι ο καλύτερος φίλος των απανταχού make-up artists είτε είναι professionals είτε είναι amateurs. Πρόσεξε όμως: blending, όχι επικάλυψη. Φρόντισε η περιοχή κάτω από τα μάτια να έχει μόνο το concealer και μην απλώνεις το makeup σου μέχρι εκεί. Διαφορετικά τα μάτια σου θα φαίνονται πιο «παστωμένα» και κουρασμένα.

Το παρακάνεις με το «σετάρισμα». Μία συμβουλή που δίνεται γενικώς είναι να βάζεις διάφανη πούδρα μετά το concealer ώστε να μείνει σταθερό και αναλλοίωτο. Σε γενικές γραμμές προτείνεται. Όμως εάν η περιοχή είναι ιδιαίτερα ξηρή και εάν έχεις πολλές λεπτές γραμμές τότε καλύτερα να το αποφύγεις.

Χρησιμοποιείς πολύ ανοιχτή απόχρωση. Σίγουρα θέλεις να δώσεις έναν πιο φωτεινό τόνο, να σβήσεις μαύρους κύκλους και σημάδια κούρασης. Θέλεις να φαίνεσαι λαμπερή και φρέσκια. Δεν πρέπει όμως η απόχρωση να παραείναι ανοιχτή. Φρόντισε να είναι κοντά στον τόνο της επιδερμίδας σου, γιατί κινδυνεύεις να τονίσεις τους μαύρους κύκλους και να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα.

Χρησιμοποιείς λάθος υφή. Μήπως να αφήσεις για λίγο το concealer στο βαζάκι και να επιλέξεις κάποιο σε πιο υγρή μορφή? Απλώνεται πιο εύκολα, εφαρμόζει πιο εύκολα, είναι πιο ελαφρύ και θα σε προστατέψει από τις κακοτοπιές (όπως να φαίνονται πιο έντονα οι μαύροι κύκλοι, να καθίσει πάνω στις «λεπτές» γραμμές και να τις κάνει «χοντρές» κτλ.).

govastileto.gr