Διαμαρτύρονται για την κατάργηση δυο ειδικοτήτων

Για την κατάργηση δυο ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ διαμαρτύρονται οι μαθητές Βρυσών που σήμερα προχώρησαν σε κατάληψη στο σχολείο τους.

“Τον περασμένο Ιούνιο μας κατάργησαν ξαφνικά δύο Ειδικότητες, των Ψυκτικών και των Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων, αναγκάζοντας τους φίλους και συμμαθητές μας να αναζητήσουν σχολείο στα Χανιά χωρίς τη θέλησή τους.” αναφέρουν χαρακτηριστικά, θέλοντας να αναδείξουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, από την απόφαση αυτή.

Πιο αναλυτικά

“Εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. ΒΡΥΣΩΝ, αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον του σχολείου μας. Είμαστε παιδιά της επαρχίας που πολλά από εμάς εργαζόμαστε ταυτόχρονα και βοηθάμε τις οικογένειές μας σε όλες τις δουλειές. Καθημερινά πολλά από εμάς ξυπνάμε αξημέρωτα και διανύουμε μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουμε στο σχολείο.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει τεράστια βήματα προόδου αποδεικνύοντας ότι έχουμε μεγάλες δυνατότητες, όπως όλα τα άλλα παιδιά, και δεν είμαστε μαθητές δεύτερης κατηγορίας που δεν «παίρνουν τα γράμματα» και γι’ αυτό το λόγο ερχόμαστε στο ΕΠΑ.Λ.. Με διάφορες δραστηριότητες, προγράμματα, εκδηλώσεις δείχνουμε σε όλους ότι αξίζουμε και ενδιαφερόμαστε για το καλό του τόπου μας. 

Παρόλα αυτά, το σχολείο μας δέχεται μεγάλη επίθεση, όπως και όλα τα ΕΠΑ.Λ. της χώρας. Τον περασμένο Ιούνιο μας κατάργησαν ξαφνικά δύο Ειδικότητες, των Ψυκτικών και των Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων, αναγκάζοντας τους φίλους και συμμαθητές μας να αναζητήσουν σχολείο στα Χανιά χωρίς τη θέλησή τους. Τώρα μας κλείνουν για φέτος και το τμήμα της Πληροφορικής της Γ΄ Τάξης.

Φ Τ Α Ν Ε Ι   Π Ι Α ! ! !

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Να εγκριθεί το τμήμα της Πληροφορικής της Γ΄ Τάξης.

2. Να ξαναλειτουργήσουν οι καταργημένες Ειδικότητες των Ψυκτικών και των Υπαλλήλων των Τουριστικών Επιχειρήσεων.

3. Να λειτουργούν κανονικά όλα τα τμήματα στους Τομείς και Ειδικότητες σε ΟΛΑ τα επαρχιακά ΕΠΑ.Λ. , ανεξάρτητα από τον αριθμό μαθητών κάθε φορά. 

4. Να μην γίνονται οι εγγραφές ηλεκτρονικά. Να επανέλθει ο προηγούμενος τρόπος εγγραφής στα ΕΠΑ.Λ., όπως ισχύει και στα ΓΕΛ.

5. Να ενισχυθεί το σχολείο μας με κάθε τρόπο (οικονομική στήριξη, υποδομές κ.ά.)

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ 

ΣΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΑ ΕΠΑ.Λ.!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΤΕΣ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!!!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook