Την Τετάρτη 18/10/2017 στις 7μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο της  Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου παρουσιάστηκε το παιδικό βιβλίο «Η μικρή γαλάζια Πεταλούδα» παρουσία πλήθους κόσμου

Την Τετάρτη 18/10/2017 στις 7μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο της  Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου παρουσιάστηκε το παιδικό βιβλίο «Η μικρή γαλάζια Πεταλούδα» παρουσία πλήθους κόσμου, μεταξύ άλλων και εκπροσώπων της Αντεπεριφέρειας Χανίων, του Δήμου Χανίων, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων και εκπαιδευτικών των Χανίων. Το βιβλίο είναι σε κείμενο και εικονογράφηση της εκπαιδευτικού και συγγραφέα, Αγγέλα Μάλμου, και σε έκδοση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Άγιος Ιωάννης».

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δάσκαλος και συγγραφέας, Μιχάλης Μουντάκης, και ομιλητές η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, Δώρα Νιαουνάκη, και η ίδια η συγγραφέας, Αγγέλα Μάλμου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ομάδα μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων με σχετικό θεατρικό δρώμενο υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής τους, Τόνιας Καπετανάκη.

Το βιβλίο από την παρουσίαση του είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό, που έσπευσε να το αποκτήσει. Η συγγραφέας, Αγγέλα Μάλμου, και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Άγιος Ιωάννης» ευελπιστούν το βιβλίο αυτό να ταξιδέψει σε όλα τα σχολεία του Νομού Χανίων, αλλά και εκτός Νομού στο μέλλον, και μέσα από την ιστορία του μικρού Τάκη και της μικρής γαλάζιας Πεταλούδας, οι σημερινοί μικροί μαθητές να γαλουχηθούν στην ιδέα της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού και εθελοντικής αιμοδοσίας και να γίνουν οι αυριανοί ευσυνείδητοι συνάνθρωποι και εθελοντές αιμοδότες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook