Επεσε η ιστοσελίδα του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ όταν ανέβηκε η διατριβή του

Επεσε η ιστοσελίδα του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ στη Βρετανία, μερικές μόλις ώρες αφότου «ανέβηκε» η ιστορική -πλέον- διατριβή του Στίβεν Χόκινγκ και δόθηκε στους χρήστες ανά τον κόσμο η δυνατότητα να την κατεβάσουν. 

Ο Χόκινγκ ελπίζει ότι, δίνοντας ελεύθερη πρόσβαση στους πάντες να διαβάσουν τη διδακτορική εργασία του, με τίτλο «Ιδιότητες των διαστελλομένων συμπάντων», θα εμπνεύσει και άλλους επιστήμονες να μοιρασθούν το έργο τους.

Οπως είπε, «δίνοντας ανοικτή πρόσβαση στη διατριβή για το PhD μου, ελπίζω να εμπνεύσω τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να κοιτάξουν ψηλά στα αστέρια και όχι χαμηλά στα πόδια τους, να αναρωτηθούν για τη θέση μας στο σύμπαν και να προσπαθήσουν να το κατανοήσουν.  Ο καθένας οπουδήποτε στον κόσμο θα πρέπει να έχει ελεύθερη και απεριόριστη πρόσβαση όχι μόνο στην έρευνά μου, αλλά επίσης στην έρευνα κάθε μεγάλου και διερευνητικού νου σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης κατανόησης».

Η διατριβή του γνωστού φυσικού «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και τις πρώτες 12 ώρες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν να διαβάσουν το έγγραφο των 134 σελίδων. 

Το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 60.000 άνθρωποι έχουν μπει στην ιστοσελίδα για να κατεβάσουν ή να διαβάσουν τη διατριβή. 

Ως μέτρο σύγκρισης, το πανεπιστήμιο δήλωσε ότι οι διατριβές των υπόλοιπων φοιτητών δέχονται περίπου 100 επισκέπτες κάθε μήνα! 

 

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook