Οι μικρές επιχειρήσεις είναι μονίμως χαμένες από την εφαρμογή των ενδιάμεσων εκπτώσεων υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων και καλεί τους εμπόρους να συνταχθούν στο αίτημα κατάργησης του μέτρου αυτού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΣΧ:

“Μετά από 12 χρόνια περίπου εφαρμογής του μέτρου , των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων  αλλά  και της παράτασης των κανονικών εκπτώσεων μπορούμε με σιγουριά  να πούμε ποιους πραγματικά  βοήθησαν τέτοια μέτρα (παράταση κανονικών εκπτώσεων , ενδιάμεσες εκπτώσεις , δεκαήμερα προσφορών).  

Εμείς οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις  είμαστε οι μόνιμα χαμένες  από την εφαρμογή τέτοιων  προωθητικών ενεργειών. Πραγματικά  όποιος μικρός έμπορος προσπάθησε  μέσα από τέτοιες ενέργειες  να ανταγωνιστεί τα  μεγάλα  μονοπωλιακά –πολυεθνικά εμπορικά μαγαζιά, όχι απλά έχασε αλλά οδηγήθηκε με μαθηματικό τρόπο στην χρεοκοπία .

Οι συνάδελφοι μας  μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα σε συνδυασμό και με την οικονομική κρίση έχασαν ότι με κόπο είχαν αποκτήσει από δουλειά αρκετών χρόνων .Μέσα από συνεχής  έρευνες και παρακολούθηση του τζίρου των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων τόσο σε τοπικό αλλά και  κύρια σε πανελλαδικό επίπεδο (έρευνες ΕΣΕΕ) η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων θεωρούν  ότι  το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων είναι καταστροφικό για την διατήρηση της μικρής εμπορικής  επιχείρησης .Φαίνεται από τις έρευνες ότι δεν υπάρχει η προσδοκώμενη αύξηση του τζίρου. Καθώς επίσης ότι  επιφέρει και  ζημιά,  γιατί  είναι σε περιόδους που οι  περισσότεροι προμηθεύονται  νέα εμπορεύματα (εποχικά) και έτσι είναι αναγκασμένοι  να τα πουλούν με εκπτώσεις.

Σας ζητάμε να συνταχτείτε με την θέση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων που είναι και απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων της περιοχής μας και να απαιτήσετε και εσείς την κατάργηση των εκπτωτικών ενδιάμεσων περιόδων και επίσης την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης  αργίας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook