Σε διήμερη περιοδεία στην Κρήτη ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέο φορέα της κεντροαριστεράς Γιώργος Καμίνης.

Τελευταία ενημέρωση 22:20

Από το Ρέθυμνο ξεκίνησε το πρωί η διήμερη περιοδεία στην Κρήτη του Γιώργου Καμίνη, στο πλαίσιο των περιοδειών εν  όψει των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

Κατά την άφιξη του στην πόλη του Ρεθύμνου, ο Γιώργος Καμίνης είχε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, με την οποία συζήτησαν την ανάγκη ολοκλήρωσης του ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης) το οποίο θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, με σημαντικότερα αυτά της οδικής ασφάλειας αλλά και της οικονομικής ανάπτυξης. 

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αθηναίων είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο άνδρες μίλησαν τόσο για τα τοπικά θέματα της πόλης, όσο και για το μεγάλο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, με τον δήμαρχο Ρεθύμνου να αναφέρει ότι "ο Γιώργος Καμίνης, χάρη στην επιτυχημένη του πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα είναι μία σανίδα σωτηρίας για την ελληνική περιφέρεια και συνολικά για το πολιτικό σύστημα."

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καμίνης δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι "κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Μαρινάκης έχει μεταμορφώσει το Ρέθυμνο και αυτό αναγνωρίζεται από τους πολίτες", υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης, οι δήμοι και η αυτοδιοίκηση συνολικά κράτησαν τη χώρα όρθια.

Η επίσκεψη του Γιώργου Καμίνη στο Ρέθυμνο ολοκληρώθηκε με τη συνάντησή του με φίλους και υποστηρικτές, όπου τους ζήτησε να συμμετέχουν μαζικά στις κάλπες και να αποτελέσουν συνιδρυτές του νέου εγχειρήματος. 

Το μεσημέρι μετέβη στα Χανιά, όπου επισκέφθηκε το Δημαρχείο Χανίων.

Σε δηλώσεις του εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στην αγαπημένη του – όπως είπε – Κρήτη, ενώ ως θέμα πρώτης προτεραιότητας έθεσε την δημιουργία των προυποθέσεων για να επιστρέψουν στην χώρα οι νέοι που ξενιτεύτηκαν στα χρόνια των μνημονίων.

«Το πρώτο που βλέπω είναι η χώρα να αδειάζει από την νεολαία. Οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό. Επείγει να τους φέρουμε πίσω, γιατί όσο μένουν εκεί, αποκτούν ρίζες, δεσμούς με τις χώρες που πάνε…Επείγει να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, θέσεις εργασίας για να μπορέσουμε να τους φέρουμε πίσω» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καμίνης.

Σε ότι αφορά στα μηνύματα για την νέα προσπάθεια της κεντροαριστεράς, ανέφερε πως το πρώτο είναι «μήνυμα ενότητας γιατί η δημοκρατική παράταξη κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, ένας κατακερματισμένος πολιτικά χώρος, να αποκτήσει την θέση που του αξίζει στο πολιτικό στερέωμα».
Το δεύτερο, ανέφερε, είναι ότι «πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο για το τι συνέβη στην χώρα και για το τι πρέπει να γίνει».

 

Ο κ.Καμίνης είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα και με αντιδημάρχους του δήμου Χανίων, ενώ στις 8 το βράδυ είναι ομιλητής σε εκδήλωση στην αίθουσα συνεδρίων  του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 

09:30: Συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και δημάρχους (Δημαρχείο Ηρακλείου) – Δηλώσεις στα ΜΜΕ
• 11:00: Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη (Περιφέρεια Κρήτης) – Δηλώσεις στα ΜΜΕ
• 11:30: Συνάντηση με αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους (Περιφέρεια Κρήτης)
• 16:00  Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κα Πελαγία Πετράκη και δημάρχους του νομού (Περιφέρεια Κρήτης – ΠΕ Λασιθίου) στον Άγιο Νικόλαο
• 18:45: Συνάντηση με τις Start ups επιχειρήσεις της Κρήτης στο ξενοδοχείο Ατλαντίς
• 19:30: Κεντρική ομιλία στο ξενοδοχείο Ατλαντίς