Εκδικάστηκε σήμερα η υπόθεση της μήνυσης που είχε καταθέσει το μέλος της Χρυσής Αυγής,Στυλιανός Βολουδάκης, εναντίον του Σεραφείμ Ρίζου, προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων.

Ο κ.Ρίζος δικάστηκε με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος του κ.Βολουδάκη τον Ιούνιο του 2012 και κρίθηκε αθώος από το μονομελές πλημμελειοδικείο Χανίων.

Ο Σεραφείμ Ρίζος με ανακοίνωσή του για την αθωωτική απόφαση, σημειώνει:

Η πανηγυρική αθώωση μου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σήμερα, 24 Οκτωβρίου, είναι μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος. 
Είναι αποτέλεσμα της συμπαράστασης συνδικάτων, συλλόγων και φορέων.

 Οι χρυσαυγίτες για τέταρτη φορά δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, αποδεικνύοντας το θρασύδειλο χαρακτήρα της τακτικής τους. 

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο ορθός είναι ο ισχυρισμός  ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια να στηθεί μια βιομηχανία διώξεων, ενάντια σε αγωνιστές της αριστεράς και των κινημάτων αντίστασης στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων, της ανεργίας, του ρατσισμού και των πολέμων.  Σε αυτό το βρόμικο, στημένο παιχνίδι η συμμορία της Χρυσής Αυγής έπαιξε εξέχοντα ρόλο. 

Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί είναι ένα βήμα για την αθώωση των υπόλοιπων αγωνιστών που διώκονται. Είναι ένα ακόμη μικρό βήμα στο μεγάλο αγώνα, για να καταδικαστούν οι φασίστες και να μπουν βαθιά στη φυλακή για τα εγκλήματά τους και να κλείσουν τα γραφεία τους.

Εκ μέρους  της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή -ΚΕΕΡΦΑ Χανίων θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων, την ΑΔΕΔΥ, τη ΔΟΕ τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ και ΕΛΜΕ από όλη τη χώρα καθώς και όλους τους αγωνιστές που στάθηκαν αλληλέγγυοι.
Για την ΚΕΕΡΦΑ Χανίων 
Σεραφείμ Ρίζος
Χανιά 24/10/2017

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook