Ανησυχητικά είναι τα ποσοστά του καρκίνου σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια ημέρα, ενάντια στον καρκίνο, το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων σε επιστολή του σημειώνει τα εξής:

«Η αύξηση των ποσοστών καρκίνου όπως διαφαίνεται από τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία αναδεικνύει τον καρκίνο ως Παγκόσμια Μάστιγα της εποχής. Η πρόοδος της επιστήμης στην έρευνα και θεραπεία δεν μειώνει την αναγκαιότητα και την σοβαρότητα της πρώιμης διάγνωσης  και πρόληψης. Οι προϋποθέσεις  οι οποίες συντελούν στην πρόληψη για μείωση έκθεσης σε καρκινογόνους παράγοντες έχουν αναγνωριστεί από όλες τις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις κατά του καρκίνου και από 90 χώρες του κόσμου.

Σε αυτές τα προληπτικές έγκαιρες παρεμβάσεις εντάσσονται: H αποφυγή του καπνίσματος η έκθεση παιδιών στο καπνό,  η φυσική άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή, η υγιεινή δίαιτα και αποφυγή της παχυσαρκίας, η αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και  πληροφόρηση σε προληπτικά εμβόλια ενάντια στον καρκίνο.

Σήμερα το Περιβάλλον είναι διαφορετικό, τα παιδιά εκτίθενται σε πολύ περισσότερες χημικές ουσίες μέσω εκατομμυρίων προϊόντων διατροφικών και μη. 

Η έκθεση επί παραδείγματι  σε μεθελοϋδράργυρο  (ανώτερα επίπεδα ΕΡΑ), χλωριωμένα εντομοκτόνα, επεξεργασμένες τροφές με χημικά πρόσθετα, πρόσθετα εμβολίων (με μεθελοϋδράργυρο, αλουμίνιο φορμαλδεΰδη ) προϊόντα προσωπικής φροντίδας επιβαρυμένα με ενδοκρινικούς διαταράκτες  και 65% καρκινογόνες ουσίες από  επίσημη εκτίμηση του FDA, αντικολλητικές χημικές ουσίες στο νερό, αέρα, και φαγητό, ουσίες που διαχέονται στο περιβάλλον από την καύση των απορριμμάτων, των βιομηχανιών και αυτοκινήτων, υποβρύχιες και εναέριες πυρηνικές δοκιμές, δημιουργούν συνθήκες μιας τεράστιας τοξικολογικής επιβάρυνσης.»

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook