Την έκθεση φωτογραφίας από τα γυρίσματα της ταινίας «Το τελευταίο σημείωμα» επισκέφθηκε ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης στον φιλολογικό σύλλογο «Χρυσόστομος» στα Χανια.

Λίγες ώρες πριν την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Το τελευταίο σημείωμα» στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και στην έναρξη του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, επισκέφθηκε την έκθεση φωτογραφιών  του Μανώλη Μαυράκη από τα γυρίσματα της ταινίας.

Μια – πραγματικά – εντυπωσιακή έκθεση που φιλοξενείται στον φιλολογικό σύλλογο «Χρυσόστομος» στην οδό Χάληδων και όπως είπε ο κ.Βούλγαρης, ευχαριστώντας τον φωτογράφο – ηθοποιό της ταινίας, «είναι μια άλλη ταινία με στατικές φωτογραφίες, που είναι η ιστορία που γύρισα εγώ αλλά και η ιστορία της προσπάθειας που έγινε…»

Ο Μανώλης Μαυράκης με τον Παντελή Βούλγαρη

 

«Το τελευταίο σημείωμα» έχει ήδη παρουσιασθεί σε δύο ειδικές προβολές στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα και όπως είπε ο Παντελής Βούλγαρης «εισέπραξα βαθειά συγκίνηση. Θεώρησαν ότι ήταν αναγκαία αυτή η ταινία και για την σημερινή εποχή. Πρέπει να μάθουμε λίγο την ιστορία μας και ιδίως τα νέα παιδιά. Η ιστορία είναι ζωντανή και μας επηρεάζει…»

 

Σε ότι αφορά στην οικονομική κρίση και στο μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου, ο Παντελής Βούλγαρης, ανέφερε πως η κρίση έχει επηρεάσει πολύ και τον κινηματογράφο, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον καθώς όπως είπε «ευτυχώς τους  νέους σκηνοθέτες τους βοηθά η σύγχρονη τεχνολογία με τις νέες ψηφιακές κάμερες. Όταν τα παιδιά μου είπαν πως θέλουν να γίνουν σκηνοθέτες, τους είπα: Πάρτε μια μικρή μηχανή, φτιάχτε μια μικρή ιστορία, δέκα λεπτά για να δείτε πως κινηματογραφείται. Μια νέα αξιόλογη γενιά είναι η ελπίδα του ελληνικού κινηματογράφου και πρέπει το υπουργείο πολιτισμού να στηρίξει την προσπάθεια…»

 

Φυσικά, δεν ήταν δυνατόν να μην γίνει αναφορά και στην απώλεια του κινηματογραφιστή Γουόλτερ Λάσσαλι, η κηδεία του οποίου θα γίνει στις 3 μμ της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου στο Καθολικό νεκροταφείο Χανίων.

Ο Παντελής Βούλγαρης, αφού ανέφερε μια ανάμνηση από συνάντηση που είχε όταν ήταν νέος σκηνοθέτης με τον Λάσσαλι, είπε πως τον συγκίνησε το ότι ενώ είχε γυρίσει όλο τον κόσμο επέλεξε τα Χανιά και τον Σταυρό ως μόνιμο τόπο κατοικίας, ενώ τόνισε πως ο Λάσσαλι είχε επηρεάσει τον νέο ελληνικό κινηματογράφο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook