Οι επαγγελματίες της περιοχής αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σύσταση του συλλόγου

Συνάντηση με σκοπό την διερεύνηση ενδεχόμενης δημιουργίας συλλόγου εμπορικών – τουριστικών καταστημάτων, που βρίσκονται στα όρια της Παλιάς Πόλης, πραγματοποίησαν σήμερα οι επαγγελματίες της περιοχές.

Η απόφαση στη σημερινή συνάντηση, ήταν να προχωρήσει η σύσταση του συλλόγου αφού αρχικά συνταχθεί το καταστατικό.

Η αφορμή για την δημιουργία του νέου αυτού συλλόγου είναι το πολυσυζητημένο θέμα των κοινόχρηστων χώρων ανέφερε η εκπρόσωπος Μαρκουλάκη Γεωργία. “Καταλάβαμε ότι χρειαζόμαστε έναν φορέα να μας εκπροσωπεί. Εμείς δεν έχουμε αρνητική πρόθεση απέναντι στον εμπορικό σύλλογο, παρόλο που δεχθήκαμε επίθεση σε ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα, απλώς ξεκαθαρίσαμε ότι χρειαζόμαστε να εστιάσουμε περισσότερα σε προβλήματα που αφορούν τον δικό μας κλάδο και που θεωρούμε ότι δεν εκπροσωπήθηκαν άρτια,” τόνισε η κ.Μαρκουλάκης.

Με αφορμή την σημερινή συνάντηση ο Τάκης Ζερβουδάκης, μέλος του Δ.Σ του εμπορικού συλλόγου Χανίων, προχωρά σε μια ανακοίνωση με ειρωνικό ύφος:

Θερμά ….συγχαρητήρια στην διοίκηση  του Εμπορικού συλλόγου Χανίων που κατάφερε με την διχαστική ανακοίνωση της, να συσπειρώσει τους καταστηματάρχες της Π.Πόλης και να αποφασίσουν τελικά την δημιουργία νέου συλλόγου. Αντί -όπως προτείναμε ως αντιπολίτευση- να τους καλέσουν για να συζητήσουμε  και να προχωρήσουμε όλοι μαζί – δεδομένου ότι τα συμφέροντα μας είναι κοινά και θα πρέπει να είμαστε μονοιασμένοι – επέλεξαν να τους επιτεθούν και να τους κατηγορήσουν όπως κάνουν με όλους τους συλλόγους και φορείς που δεν ανήκουν στην κομματική τους συμμαχία…

Προσωπικά  λυπάμαι για αυτή την εξέλιξη αλλά κατανοώ τους συναδέλφους της π.πόλης οι οποίοι – έχοντας σχεδόν απέναντι τον Ε.Σ.Χ. στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων – προχωρούν στην σύσταση αυτού του συλλόγου και τους εύχομαι καλή δύναμη & προσπάθεια. 

Να θυμίσουμε ότι ο ΕΚΧ σε προγενέστερη ανακοίνωση, με αφορμή την σύσταση του συλλόγο,υ έκανε λόγο για προσπάθεια διάσπασης της ενιαίας δράσης του εμπορικού κόσμου των Χανίων και αντιδρούσε στην πρωτοβουλία για την ίδρυση του νέου εμπορικού συλλόγου, για τα εμπορικά καταστήματα της παλιάς πόλης Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook