Σειρά από αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα θα φέρει ο Γ. Παπακωνσταντίνου όπως δήλωσε χθες σε συνέντευξή του.

Προανήγγειλε την καθιέρωση διαφοροποιημένων προστίμων, με τη μείωσή τους σε περιοχές με χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες και πρόβλεψη για να δοθούν στα ασφαλιστικά ταμεία ένα μέρος από τις εισπράξεις, έναντι των εισφορών που έχασαν.

Αναλυτικότερα και όπως δημοσιεύει η imerisia.gr, για τα αυθαίρετα ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές είναι «η διαφοροποίηση των προστίμων με μείωσή τους σε ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες, πρώτες κατοικίες (και αφορούν) σε μεσαία και χαμηλά εισοδήματα».

Πρόστιμα

Παράληλλα όμως είπε ότι θα αυξηθούν τα πρόστιμα εκεί που πραγματικά έχουν γίνει αυθαρεσίες. Σχετικά με τις διαφυγούσες εισφορές στο ΙΚΑ, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι έχει τεθεί θέμα από το αρμόδιο υπουργείο και ότι γίνονται συζητήσεις προκειμένου να υπάρξει πρόβλεψη να πάρουν τα ασφαλιστικά ταμεία κάποιες από τις εισφορές και ένα τμήμα από τις εισπράξεις που θα γίνουν.

Για την προκαταρκτική προκήρυξη του διαγωνισμού ανάθεσης και λειτουργίας των τεσσάρων μονάδων διαχείρισης απορριμάτων στην Αττική ο υπουργός είπε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, αξίας σχεδόν 500 εκατ. ευρώ που θα δώσει λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων και υπογράμμισε ότι είναι ανοικτός στις σύγχρονες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της καθαρής καύσης. Είπε ακόμα ότι θα γίνει διάλογος με τους φορείς της Κερατέας, τονίζοντας ότι υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook