Με θέμα την εναντίωσή τους στην απόφαση του Υπουργείου να μην λειτουργήσουν τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ Βρυσών και Κισάμου, όπως γίνεται σε πολλά ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα. 

Με την υπ’αριθ. πρωτ. 225397 επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, διαβίβασε σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, διαβιβάζει τις επιστολές διαμαρτυρίας της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Χανίων και μαθητών του ΕΠΑ.Λ. Βρυσών και Κισάμου, με θέμα την εναντίωσή τους στην απόφαση του Υπουργείου να μην λειτουργήσουν τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ Βρυσών και Κισάμου, όπως γίνεται σε πολλά ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα. 

Στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει ιδιαίτερα τα εξής:

«Συνυπογράφουμε τη διαμαρτυρία αυτή, καθώς θεωρούμε απαράδεχτο στην εποχή μας, που χαρακτηρίζεται ως μεταβιομηχανική κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας, η Πολιτεία να στερεί το δικαίωμα από τα παιδιά της να αποκτούν πρόσβαση στη γνώση. Πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί πρώτιστο καθήκον κάθε ευνομούμενης, δημοκρατικής Κοινωνίας.»  

Τελειώνοντας, ο κ. Βουλγαράκης ζητάει την επανεξέταση της απόφασης του Υπουργείου και την ανάκλησή της, η οποία «συντελεί στην οικονομική και μορφωτική υποβάθμιση των επαρχιακών σχολείων.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook