Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για την απώλεια του Walter Lassally:

“Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του διευθυντή φωτογραφίας Walter Lassally, ο οποίος ζούσε μόνιμα τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια στον Σταυρό Ακρωτηρίου Χανίων. Ο Walter Lassally υπήρξε εξαιρετικά ταλαντούχος και αναγνωρισμένος διευθυντής φωτογραφίας.

Κατά τη δεκαετία του 1950 συνδέθηκε στενά με το βρετανικό κίνημα Free Cinema και στη συνέχεια συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες, όπως ο Tony Richardson και ο James Ivory.

Το 1964 τιμήθηκε με το Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας για την ταινία Αλέξης Ζορμπάς του Μιχάλη Κακογιάννη,  με τον οποίο συνεργάστηκε σε πολλές ακόμη σημαντικές δημιουργίες (π.χ. Το κορίτσι με τα μαύρα,

Το τελευταίο ψέμα, Ηλέκτρα). Η δουλειά του συνέβαλε στην άρτια φωτογραφία ταινιών και άλλων ελλήνων σκηνοθετών – του Ντίνου Δημόπουλου, του Αλέκου Σακελλάριου, του Γιώργου Σταμπουλόπουλου.

Το Τμήμα Φιλολογίας, που είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά το 2009 τον Walter Lassally σε τριήμερη εκδήλωση που οργάνωσε προς τιμήν του, αποχαιρετά με συγκίνηση τον μεγάλο καλλιτέχνη.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook