Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων, καλεί τα μέλη του, τους εργαζόμενους και τους άνεργους του κλάδου να μετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη 26/10 στις 19:30 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ μπροστά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης και με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να δώσει ένα σημαντικό χτύπημα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Δε φτάνουν το 3ο μνημόνιο που ψήφισε και οι εκατοντάδες αντιλαϊκοί νόμοι που έχουν τσακίσει τη ζωή χιλιάδων εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Έρχεται τώρα, σε συνθήκες «ανάκαμψης», να οργανώσει χτύπημα στην οργάνωση των εργατικών αγώνων και στο απεργιακό δικαίωμα. 

Έχει αναλάβει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς. Να χτυπήσει το δικαίωμα στη απεργία, την οργανωτική δομή του κινήματος, τον τρόπο με τον οποίο θα οργανώνονται οι εργαζόμενοι, να επιβάλει ακόμα μεγαλύτερη αναλυτική καταγραφή και παρακολούθηση των πρωτοπόρων εργαζομένων με ηλεκτρονικό μητρώο από το αστικό κράτος, οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων για να μην μπορούν να αναπτύξουν δράση.

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΡΓΕΜΟΣ!!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το κεκτημένο δικαίωμά μας να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΝΑ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ!!

Την ίδια στιγμή πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό αποτελεί η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ καθώς εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα μας στα παιχνίδια των ανταγωνισμών, φέρνοντας μέτρα «φωτιά» για το λαό. Η χώρα μας εμπλέκεται πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων με εμβάθυνση των στρατιωτικών, ενεργειακών και εμπορικών σχέσεων.

Ο κατά τα λεγόμενά του ΄΄αριστερός΄΄ Αλέξης Τσίπρας, που διοργάνωνε φιέστες στην Καισαριανή, ενώ παράλληλα ξέπλυνε με εμετικό τρόπο τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, χαρακτηρίζοντας τον Ν. Τραμπ, διαβολικά – καλό, άξιο συνεχιστή των αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας, αθωώνοντας το ρόλο των ΗΠΑ στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το ματοκύλισμα των λαών, συμφώνησε στον εκσυγχρονισμό των «F-16», για τον οποίο θα δαπανηθούν 2,4 δισ. ευρώ και ο οποίος ομολογείται ότι υπηρετεί την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι δεσμεύσεις για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας. Η διάθεση του 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και οι νέες συμφωνίες δισ. ευρώ στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, με αιχμή την αναβάθμιση του στόλου των F16, προστίθενται πάνω στα 3 δις ευρώ που πηγαίνουν κάθε χρόνο σε νατοϊκούς εξοπλισμούς, ασκήσεις και αποστολές την ίδια στιγμή που πετσοκόβονται κονδύλια σε σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26/10 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

- Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.),στο ύψος της σύμβασης του 2009, σε όλους τους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν τις ανάγκες μας και με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες μας.
- Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
- Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
- Όχι στις απολύσεις, στην τρομοκρατία, στην απλήρωτη εργασία. Αρνούμαστε τις υποχρεωτικές υπερωρίες, τα τμήματα πάνω από 8 μαθητές στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
- Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
- Όχι στους πλειστηριασμούς! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
- Όχι σε κάθε επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση. Ενιαία αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.
- Ίδια εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα στους εργαζόμενους στα Κέντρα Μελέτης με τους εργαζόμενους στα Φροντιστήρια.
- Αποκλείστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρως στελεχωμένο με μαζικές προσλήψεις που να καλύπτουν τις διευρυνόμενες ανάγκες.
- Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων,  τις εργατικές διεκδικήσεις.
- Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
- Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
- Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.