Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη των Σφακίων αλλά και της Κρήτης, Γεωργίου Ξενουδάκη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη γενέτειρα του, Ίμπρο Σφακίων, από ιερείς της περιοχής.  

Στον προαύλιο χώρο του πρώτου δημοτικού σχολείου Ίμπρου, το οποίο χτίστηκε από χρήματα του και βρίσκεται η προτομή του, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία της Περιφερειακής Συμβούλου Χανίων κ. Πρωτοπαπαδάκη Ζαχαρένιας, του Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ανωπόλεως κ. Πλυμάκη Σταύρου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων, εκπροσώπου της Ένωσης Σφακιανών Χανίων μαθητών και καθηγητών Α/βαθμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης Δήμου Σφακίων και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Ιωάννη Ζερβό και ομιλία για τη ζωή και το έργο του μεγάλου ευεργέτη, από τον κ. Νικόλαο Νταμπακάκη, τέως Δ/ντή Ιονικής Τράπεζας. Ακολούθησε απονομή διπλωμάτων υπολογιστών ECDL στους μαθητές Β΄ Λυκείου σχολικού έτους 2016-2017 – Πρόγραμμα επιδοτούμενο από το Ξενουδάκειο κληροδότημα , κατάθεση στεφάνων και φιλοξενία των προσκεκλημένων από το Δήμο Σφακίων. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook