Τα Χανιά… έγιναν τελικα Βενετία – Η Χάληδων έγινε ποτάμι που “έπνιξε” καταστήματα – Οργή των επαγγελματιών που βγήκαν να ξεφράξουν τα φρεάτια – Πλημμύρισε η Τάφρος

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί στο νομό Χανίων από την επέλαση της κακοκαιρίας “Δαίδαλος”, που ξέσπασε το πρωί με σφοδρές καταιγίδες και “ισοπέδωσε” περιοχές στο βόρειο παραλιακό μέτωπο με ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, ξενοδοχεία αλλά και το οδικό και επαρχιακό δίκτυο.

Από τη μανία της φύσης δεν γλίτωσε ωστόσο ούτε το κέντρο των Χανίων όπου η έντονη βροχόπτωση αλλά και η αβλεψία των αρμοδίων να καθαρίσουν τα φρεάτια, οδήγησε όγκους νερού σε καταστήματα που πλημμύρισαν.

Στη Χάληδων και την Καραόλη και Δημητρίου η κατάσταση από το πρωί είναι απελπιστική με τους καταστηματάρχες να καταγγέλουν ότι καθαρίζουν μόνοι τους τα φρεάτια, σε μια απέλπιδα προσπάθεια τα νερά να βρουν διέξοδο και να σταματήσουν οι πλημμύρες. Καυστικά μάλιστα καταγγέλουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για ολιγωρία σημειώνοντας ότι το όραμα του δημάρχου να κάνει τα Χανιά Βενετία, όπως είχε πει, σήμερα έγινε πραγματικότητα.

Οδός Χάληδων - Συντριβάνι

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές και δικαιολογούν την οργή των καταστηματαρχών που επισημαίνουν ότι ο δήμος είναι παρών μόνο για την είσπραξη τελών αλλά απών εκεί που πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους και να υλοποιήσει τις δικές του υποχρεώσεις.

Οδός Χάληδων - Συντριβάνι

 

Αντίστοιχα, πλημμύρες σημειώθηκαν στην Τάφρο, στη συμβολή των οδών Χάληδων και Σκαλίδη ενώ λίγο έλειψε να πλημμυρίσει και η Δημοτική Πινακοθήκη

Οδός Καντάνου Νέα Χώρα

Οδός Χάληδων - Συντριβάνι

Επίσης, πλημμύρες σημειώθηκαν σε συνοικία της Ν.Χώρας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook