Συναυλία δόθηκε στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης της έκθεσης «Νίκος Καζαντζάκης: Η Ζωή και το Έργο» που φιλοξενείται μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2017 στο Φουαγιέ Α΄ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. 

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γέμισε το βράδυ της Τρίτης 24 Οκτωβρίου με μουσική και τραγούδια που έγραψαν Κρήτες συνθέτες και ερμήνευσαν οι Ιωάννα Φόρτη, Θοδωρής Βουτσικάκης και Πάνος Μπούσαλης, υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Λεοντή.

Η συναυλία δόθηκε στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης της έκθεσης «Νίκος Καζαντζάκης: Η Ζωή και το Έργο» με τη μορφή κινητών πάνελς, που φιλοξενείται μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2017 στο Φουαγιέ Α΄ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Η έκθεση είναι παραγωγή του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη και υλοποιείται στο πλαίσιο της πρώτης συνεργασίας του Μουσείου με τον Δήμο Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο.

Η  έκθεση αποτελεί μία ακόμη εκδήλωση που εντάσσεται στο Έτος Νίκου Καζαντζάκη και δίνει τη δυνατότητα στους Πειραιώτες να πάρουν μία γεύση από τα τεκμήρια που φυλάσσονται στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη αλλά και από την πνευματική διαδρομή του μεγάλου συγγραφέα.

Η συναυλία της 24ης Οκτωβρίου, που δόθηκε στην Κεντρική Σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, είχε τον χαρακτήρα της απόδοσης φόρου τιμής στη μνήμη του μεγάλου Κρητικού λογοτέχνη από τους Κρήτες μουσικούς δημιουργούς.

Τη συναυλία επιμελήθηκε ο τιμηθείς με το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου, συνθέτης Χρήστος Λεοντής, και την παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά, κ. Γιώργος Δαβάκης, ο οποίος εκφώνησε και τον χαιρετισμό του Δημάρχου Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, η εντεταλμένη σύμβουλος  του Δήμου Πειραιά για θέματα  Πολιτισμού κ. Ειρήνη Νταϊφά, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου, κυρίως Κρήτες του Πειραιά και της Αθήνας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, κ. Νίκος Διαμαντής. Εκ μέρους του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη, μίλησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ., καθηγητής Μιχάλης Ταρουδάκης και η Διευθύντρια του Μουσείου, κ. Βαρβάρα Τσάκα. Διαβάστηκε, επίσης, χαιρετισμός του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, βασικού χορηγού του Μουσείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», και χαιρετισμό στο κοινό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας, κ. Θεόδωρος Τσόντος.