Με αφορμή την σχεδιαζόμενη εισαγωγή ΦΠΑ 2 ταχυτήτων στην εστίαση και τα νέα αντικειμενικά κριτήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο Επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος της Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Ρεθύμνου έκανε την παρακάτω δήλωση, όπως δημοσιεύει το rethemnosnews.gr

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Οικονομικών για την θεσμοθέτηση «προκρούστειων» αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης εκατοντάδων χιλιάδων μικροεπαγγελματιών αλλά και για την εισαγωγή ΦΠΑ δύο ταχυτήτων στην εστίαση, ώστε να ευνοηθούν τα all inclusive πακέτα που προσφέρουν οι πολύ μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αναδεικνύει την βαθιά ταξικότητα της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής.

Ενώ μάλιστα το δεύτερο μέτρο, υποτίθεται ότι λαμβάνεται για την ενίσχυση του τουρισμού, το μόνο που θα επιτύχει θα είναι την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου, οι οποίες αποτελούν την πραγματική «ραχοκοκαλιά» του τουρισμού και στο Ρέθυμνο και θα πληγούν βαρύτατα από την «εκτόξευση» του ΦΠΑ στο 23%.
Ταυτόχρονα, η εφαρμογή του μέτρου στην πράξη - πέρα από το, μαθηματικά βέβαιο, βάθεμα της ύφεσης που θα προκαλέσει - θα δημιουργήσει κωμικοτραγικές καταστάσεις καταστρατήγησής του και νέες εστίες φοροδιαφυγής.

Οι «μάσκες» όμως έχουν πέσει. Η επιχειρούμενη βίαιη αναδιανομή του πλούτου, με εργαλείο την φορολογία, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Δεν είναι δυνατόν την ίδια στιγμή που «χαϊδεύονται» οι μεγαλοφοροφυγάδες και αυξάνονται οι φοροαπαλλαγές για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις (εκτός από τον ΦΠΑ 2 ταχυτήτων βλ. την χαριστική φορολόγηση των μερισμάτων των πολυεθνικών και τη μείωση του φορολογικού συντελεστή των Α.Ε από το 24% στο 20%) να καλούνται οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικροεπιχειρηματίες να πληρώσουν τον λογαριασμό, μέσω της υπερφορολόγησης.

Είναι αναγκαία συνεπώς, σήμερα περισσότερο από ποτέ, η απεμπλοκή, κατ’ αρχήν, της χώρας από το καταστροφικό μνημόνιο και η ριζική αλλαγή της ακολουθούμενης φορολογικής πολιτικής, ώστε από μηχανισμός εξαθλίωσης του ελληνικού λαού να μετατραπεί σε εργαλείο κοινωνικής δικαιοσύνης και