Η ανακοίνωση της επιτροπής ειρήνης Χανίων παράρτημα ΕΕΔΥΕ

"Κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες (κατακλυσμιαία βροχή), πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, στην πλατεία δημοτικής αγοράς των Χανίων, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, που συνοδεύτηκε, η επίσκεψη, από ένα πρωτοφανές μπαράζ προπαγάνδας, καλλιέργειας μαζικού κλίματος αυταπατών και προσδοκιών για οφέλη και ευκαιρίες από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, για τα αποτελέσματα  αυτής της επίσκεψης, που είναι : Δεσμεύσεις για αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας, συγχαρητήρια για τη "ΝΑΤΟικότητα" της Ελλάδας και τη διάθεση πάνω από 2% του ΑΕΠ για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ, συμφωνία αναβάθμισης του στόλου των F-16 κλπ. - δύο και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ που θα επιβαρυνθεί ο ελληνικός λαός, "στρατηγικός πυλώνας" η χώρα για τα συμφέροντα των αμερικανικών μονοπωλίων στην περιοχή με προτεραιότητα τα ενεργειακά σχέδια, δεσμεύσεις, διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα είναι "χρήσιμος στρατηγικός σύμμαχος" για τις ΗΠΑ, στη δίνη των ενεργειακών ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, σιγή ιχθύος των ΗΠΑ για Κυπριακό, Αιγαίο, νέο κατρακύλισμα στο βούρκο του εξωραϊσμού του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού: “ο τρόπος που προσεγγίζει την πολιτική μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό!”.

Αποδείχτηκε ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, κύριο σκοπό είχε την πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή. Με τις νέες δεσμεύσεις για την αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟικών Βάσεων στην Ελλάδα και ειδικά τη βάση της Σούδας ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ενάντια στους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Όσο για τα περιβόητα "ανταλλάγματα", αυτά αφορούν μόνο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που θα αποκομίζονται από την εκμετάλλευση του ενεργειακού, παραγωγικού πλούτου της χώρας και από πάμφθηνο εργατικό δυναμικό.

Την συγκέντρωση διοργάνωσαν εργατικά σωματεία, αγροτικοί σύλλογοι, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, o Εμπορικός σύλλογος,  ο σύλλογος Γυναικών και η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων. 

Ραντεβού δόθηκε για τις 6 του Νοέμβρη στις 7 το απόγευμα στο Ε.Κ.Χ. σε σύσκεψη για κλιμάκωση του αγώνα"