Το κύκλωμα που “λυμαίνεται” την παράνομη διακίνηση 

Εικόνες που μας γυρίζουν χρόνια πίσω, όταν μετανάστες κρέμονταν από τα σκοινιά των ελλημενισμένων πλοίων στο μόλο της Αγίου Νικολάου, στην προσπάθεια τους να μπουν παράνομα στα καράβια και να ταξιδέψουν στην Ιταλία, καταγράφονται και πάλι τις τελευταίες ημέρες στο παλιό λιμάνι της Πάτρας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, Μαροκινοί που δεν μπορούν να πλησιάσουν εύκολα το νέο λιμάνι, καθώς εκεί υπάρχει η “ομερτά” των Αφγανών διακινητών μεταναστών – ΑΒΕΞ και Λαδόπουλος – αναζητούν νέους τρόπους και μεθόδους, “προσεγγισης” των καραβιών, ένας από αυτούς είναι το κολύμπι!

Με την πρώτη ευκαιρία λοιπόν, βουτάνε στη θάλασσα και προσπαθούν από τις άγκυρες των πλοίων που είναι αγκυροβολημένα να ανέβουν σε αυτά και να ταξιδέψουν λαθραία προς την Ιταλία. 

Το τελευταίο περιστατικό κατεγράφη το απόγευμα της Πέμπτης, στο “Super Fast” που είχε καταπλεύσει στο παλιό λιμάνι, στο ύψος του σταθμού Υποδοχής “Παναγιώτης Κανελλόπουλος”. Στην περίπτωση αυτοί οι μετανάστες έγιναν αντιληπτοί από τη γέφυρα του πλοίου και έτσι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην στεριά. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook