Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 4ος Νυχτερινός Δρόμος στα Χανιά με τους δρομείς να κατακλύζουν το βράδυ το  Παλιό Λιμάνι και τους δρόμους των Χανίων – Ξεχώρισε ο δρομέας με τον αριθμό 507

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων, με συνδιοργανωτές την ομάδα Κοινωνικής Στήριξης “Συνάνθρωπος”, τον Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Η διοργάνωση περιελάμβανε δυο αγώνες δρόμου και συνολικά 600 συμμετοχές.

Ο πρώτος ήταν των 10χλμ με την εκκίνηση να δίνεται στις 19.00 μπροστά από το Γυαλί Τζαμί στο λιμάνι και με κατεύθυνση προς ανατολικά. Οι δρομείς φόρεσαν τσιπάκια χρονομέτρησης ενώ ύστερα από περίπου μισή ώρα, πρώτος τερμάτισε ο Θοδωρής Τσολάκης, σημειώνοντας  ρεκόρ διαδρομής για το “νυχτερινό δρόμο” στα 33,20 λεπτά.

Δεύτερος τερμάτισε ο Μανώλης Σηφάκης και τρίτος ο Αντώνης Κωστάκης.

Στον ίδιο αγώνα, στην κατηγορία των γυναικών πρώτη τερμάτισε η Αδαμαντία Λεμοντζόγλου,  δεύτερη η Μαριάννα Χαρτζουλάκη και τρίτη η Χριστίνα Τσαμαντάκη.

Δείτε τη στιγμή της εκκίνησης με τους δρομείς των 10 χλμ καθώς και τη στιγμή του τερματισμού του Θοδωρή Τσολάκη

 

 

Ο δεύτερος αγώνας ήταν υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5χλμ. με την εκκίνηση πάλι μπροστά από το Γυαλί Τζαμί ένα τέταρτο αργότερα.

Σε αυτήν την κατηγορία, ξεχώρισε με τη δύναμη της θέλησής του, ο δρομέας με το νούμερο 507, ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα στην ειδική κατηγορία ΑμΕΑ, ενώ κατά τον τερματισμό του, ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Στον αγώνα αυτό, πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος Μαστοράκης, δεύτερος ο Στέλιος Μέγας και τρίτος ο Αντώνης Μπουτσαράκης. Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Ιωάννη Καλουπάκη, δεύτερη η Ευδοκία Κάστεραλ και η Μαρία Ελένη Ηλιάκη τρίτη.

Η εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ.

 
Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων και των δύο κατηγοριών,  έγιναν οι απονομές στους νικητές και τις νικήτριες ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες, δόθηκε αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα.
 
 
 
Η βραδιά δεν τελείωσε όμως με το αγωνιστικό μέρος, αλλά συνεχίστηκε με το ψυχαγωγικό κομμάτι, καθώς το συγκρότημα του Μάνου Μαλαξιανάκη, ανέλαβε να κλείσει μουσικά την φετινή διοργάνωση.
 
 
 

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων που ακολούθησαν οι δρομείς, ήταν η εξής:

Η εκκίνηση δίδεται μπροστά από το Γιαλί Τζαμί στο Ενετικό λιμάνι με κατεύθυνση προς ανατολή.
Διέλευση, διαδοχικά, από τις οδούς , Ακτή Τομπάζη- Ακτή Ενώσεως – Δευκαλίωνος – Ακτή Μιαούλη – Μαριδάκη – Κοκότση – Τζιλιβάκη- αριστερά Ελ. Βενιζέλου – Δαγκλή -δεξιά Ακρωτηρίου- αριστερά Ηρώων Πολυτεχνείου -Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων) -δεξιά Ανδρέα Παπανδρέου ( Δημοκρατίας ) – αριστερά Χατζημιχάλη Γιάνναρη – πλατεία δημοτικής αγοράς – Σκαλίδη – Κισάμου (Κλαδισσός)- δεξιά Γεωργιακάκηδων – Σελίνου – αριστερά Μονής Γωνιάς – Ακτή Παπανικολή- Ακτή Κανάρη- Ακτή Κουντουριώτη. Τερματισμός στο σημείο εκκίνησης

Αντίστοιχα, η διαδρομή των 5 χλμ. που ακολούθησαν οι δρομείς ήταν η εξής:

Διέλευση, διαδοχικά, από τις οδούς :Ακτή Τομπάζη, Ακτή Ενώσεως, Δευκαλίωνος , Ακτή Μιαούλη , Μαριδάκη , Κοκότση , δεξιά Ηρώων Πολυτεχνείου , Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων) ,δεξιά Ανδρέα Παπανδρέου ( Δημοκρατίας ) , αριστερά Χατζημιχάλη Γιάνναρη , Πλατεία δημοτικής αγοράς Σκαλίδη , δεξιά Πειραιώς , δεξιά Ακτή Κανάρη, Ακτή Κουντουριώτη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook