“Αιώνια τιμή και δόξα στους προγόνους μας, που ενωμένοι πολέμησαν για τα ιερά και όσια της φυλής μας””!!!

Με αυτή τη φράση κλείνει η επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, μέλη της οποίας νωρίτερα το πρωί, παρέστησαν στην κατέθεση στεφάνου στο Ηρώο.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

Συμπληρώνονται φέτος 77 έτη από την ημέρα που ο Άξιος Εθνάρχης, Ιωάννης Μεταξάς φωνάζει ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ στη φασιστική Ιταλία. Ο ένδοξος Ελληνικός Στρατός αντιστέκεται ενάντια στις υπεράριθμες δυνάμεις του αφελή Μουσολίνι που δεν συνειδητοποίησε ότι εναντιώθηκε με τους άξιους απογόνους του Κολοκοτρώνη και του Λεωνίδα.

Αυτή ήταν η αρχή μιας χρυσής εποποιίας, γραμμένης με ξιφολόγχες και ΑΕΡΑ, όπου οι Έλληνες γράφουν σελίδες δόξας στα βουνά της Ηπείρου
και η Πατρίδα μας δείχνει για μια ακόμη φορά σε όλο τον κόσμο ότι ”η μεγαλοσύνη στα έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα”!

Την επέτειο του ΟΧΙ που ακόμη και σήμερα αντηχεί ως ιαχή πολέμου θέλησε να τιμήσει και η αντιπροσωπεία της Ένωσης Στρατιωτικών
Περιφερειακής Ενότητας Χανίων καταθέτοντας στεφάνι στο Ηρώο της πόλης και αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στους νεκρούς Ήρωες της Πατρίδας μας.

Αυτό το μήνυμα του Έπους του ’40 επιβάλλεται να περάσει στις καρδιές και συνειδήσεις όλων των Ελλήνων. Όλοι μαζί, ενωμένοι σαν μια
γροθιά, πιστοί στις πατροπαράδοτες αρχές και αξίες, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (ΕΣΠΕΕΧ) τιμά την Ιερή Μνήμη όσων με πείσμα και αυταπάρνηση, πάντοτε με το τουφέκι στο χέρι και το φυλαχτό της Ελληνίδας Μάνας κρεμασμένο στο λαιμό τους πάλεψαν σώμα με σώμα τον κατακτητή. Έδωσαν για μία ακόμη φορά νέα ερμηνεία στις λέξεις «ανδρεία», «θάρρος» και «αυτοθυσία».

Αιώνια τιμή και δόξα στους προγόνους μας, που ενωμένοι πολέμησαν για τα ιερά και όσια της φυλής μας!!!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook