Τη βούληση της κυβέρνησης να βάλει τέλος σε υποθέσεις φοροδιαφυγής επωνύμων προσώπων υπογράμμισε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, σχετικά με την υπόθεση του δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη και τα 5,5 εκατ. ευρώ που κατέθεσε σε τράπεζα.

«Υπάρχει η αίσθηση ότι μεγάλοι και επώνυμοι δεν τιμωρούνται, Αυτό θα τελειώσει», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται και δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα για όποιο θέμα φοροδιαφυγής για οποιονδήποτε και όποια θέση και αν κατέχει.

Σημείωσε εξάλλου ότι προωθείται η σύσταση θέσης οικονομικού εισαγγελέα για να επιταχύνονται όλες οι συγκεκριμένες υποθέσεις και να μην παραμένουν, όπως είπε «κάπου, και κανείς να μην γνωρίζει ποιος, γιατί και αν τις προχωράει».

Από την πλευρά της, η κ. Μπακογιάννη, έκανε λόγο για μεγάλη καθυστέρηση ελέγχου και διαλεύκανσης της υπόθεσης του κ. Αναστασιάδη, καθώς και για «αναπάντητα ερωτήματα εδώ και τρία χρόνια, που περιμένουν αξιόπιστες απαντήσεις». Θα πρέπει, επισήμανε, να σταλεί το μήνυμα στον κόσμο ότι δεν υπάρχουν δεύτερης και τρίτης κατηγορίας πολίτες, αλλά ότι έχουν όλοι την ίδια μεταχείριση από το ΣΔΟΕ

Αναφερόμενος στην υπόθεση του κ. Αναστασιάδη, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το ΣΔΟΕ είναι λίγο πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου που διεξάγει, από το αποτέλεσμα του οποίου θα εξαρτηθεί και η επιβολή προστίμων. Σημείωσε επίσης ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ θα σταλεί στον εισαγγελέα και εκείνος θα αποφασίσει αν πρέπει να ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook