Σύσκεψη για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λότζια

Η συνεργασία των Υπηρεσιών σε θέματα αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου απασχόλησε την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Λότζια, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Καραντινού, του Εντεταλμένου Συμβούλου της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνου Παττακού, εκπροσώπων της ΕΛΑΣ, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Μέριμνας και των καταστηματαρχών.

Όπως αποφασίστηκε θα υπάρξει αναστολή των κυρώσεων μέχρι το τέλος Νοεμβρίου οπότε και εκπνέει η προθεσμία για ένταξη των οφειλών στις 100 δόσεις.

 Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου «Η παρούσα δημοτική αρχή στηρίζει εμπράκτως την τοπική επιχειρηματικότητα και το έχει αποδείξει με πολλούς τρόπους, όπως με την διπλή μείωση των τελών και την αύξηση των κοινοχρήστων χώρων, εκεί που ήταν εφικτό και δεν δημιουργούσε προβλήματα. Όμως η τήρηση της νομιμότητας είναι, για εμάς, αδιαπραγμάτευτη! Ενημερώσαμε τους καταστηματάρχες για τις δυνατότητες που τους δίνει ο νέος νόμος προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Θεωρούμε ότι αποτελεί για εκείνους μια καλή ευκαιρία. Σε κάθε περίπτωση πάντως,  είναι σίγουρα και η τελευταία τους ευκαιρία!  Όσοι δεν συμμορφωθούν, θα αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις, δίχως εξαιρέσεις».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook