Έλλειψη προσωπικού καταγγέλλουν κάποιοι εργαζόμενοι - Καλύπτονται οι βάρδιες πλήρως δηλώνει η πλευρά της διοίκησης

Για εξοντωτικές βάρδιες κάνουν λόγο κάποιοι εργαζόμενοι στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Χανίων, καθώς όπως καταγγέλλουν στο Flashnews.gr λίγα άτομα καλούνται να εξυπηρετήσουν περίπου 60 βαριά ασθενείς με σοβαρές χρόνιες παθήσεις.

Όπως τονίζουν εργαζόμενοι, των οποίων την ανωνυμία θα τηρήσουμε, στην 1η και 2η πτέρυγα που φιλοξενούνται δύσκολες περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι απαιτούν συνεχή φροντίδα, εκτελούνται 3 βάρδιες. Στην πρώτη πτέργυγα εργάζονται 2 νοσηλευτές και ένας υπεύθυνος το πρωί, 2 νοσηλευτές το απόγευμα και ένας τη νύχτα, ενώ στη δεύτερη πτέρυγα οι βάρδιες εκτελούνται από 2 νοσηλευτές το πρωί και έναν το απόγευμα.

Όπως καταγγέλλουν, αυτός ο αριθμός των νοσηλευτών είναι πολύ μικρός για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις περίπου 60 ασθενών και το βάρος που επωμίζονται είναι μεγάλο, ενώ τονίζουν επίσης, ότι δεν υπάρχει φύλακας. Για τον λόγο αυτό ζητούν άμεσα την πρόσληψη ατόμων που θα βοηθήσουν στο έργο τους.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Χανίων, Νίκος Λάζαρης ανέφερε πως πάντα το Ίδρυμα θα χρειάζεται προσωπικό, όσο οι εργασίες που γίνονται και οι ανάγκες που υπάρχουν είναι μόνιμες και σταθερής βάσεως.

"Πήραμε παράταση για τους επικουρικούς μέχρι τέλους του 2018, ετοιμάζονται τώρα και χαρτιά για να γίνει προκήρυξη ώστε να προσλάβουμε και άλλους επικουρικούς. Αυτό μπορούμε να κάνουμε, αυτό κάνουμε. Οι βάρδιες καλύπτονται πλήρως. Ένα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκε είναι του προσωπικού της φύλαξης, καθώς δυο από τα άτομα που είχαμε χρειάστηκε να φύγουν λόγω ασθένειας. Είμαστε στη διαδικασία αυτή τη στιγμή να καλύψουμε αυτό το κενό άμεσα. Έχουμε μιλήσει με τον πρόεδρο των σεκιούριτι του νομού Χανίων, έχει στείλει μια λίστα και μέσα από αυτή θα δούμε ποιοι δεν εργάζονται για να μπορέσουμε να προσλάβουμε κάποιον με μπλοκάκι.

Ως προς τους νοσηλευτές οι βάρδιες βγαίνουν κανονικά. Ίσως κάποια κενά δημιουργούνται κάποιες φορές σε άδειες ή σε κάποια ασθένεια που πάλι κοιτάζουμε να το αντιμετωπίσουμε. Τα προβλήματα είναι γενικά περιστασιακά και όταν συμβαίνουν ψάχνουμε να βρούμε τον αντικαταστάτη που πληροί τις προδιαγραφές ώστε να είμαστε και νόμιμοι και να μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook