Κατά τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 25ης Οκτωβρίου του Δήμου Αμαρίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γαλάτιος Μοσχόνας αναφέρθηκε στο Μανώλη Κακλή.

Ακολουθεί το κείμενο που αναγνώστηκε στο Δ.Σ.

«Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθούμε μονάχα για ένα λεπτό, στον άνθρωπο και καλλιτέχνη που τόσο απροσδόκητα έφυγε, πριν λίγες μέρες, από κοντά μας. Ο Μανώλης Κακλής, ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές της Κρητικής Μουσικής, έφυγε  αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στη μουσική μας παράδοση.

Ακέραιος χαρακτήρας, ταπεινός σαν άνθρωπος, αξιοπρεπής, με ήθος και αξίες, ο Μανώλης Κακλής φεύγοντας άφησε επίσης πίσω του πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, που όμως λίγοι γνωρίζουν γιατί, Εκείνος δεν ήθελε να το γνωρίζουν.

Είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε μαζί του και να συμμετέχει στις δύο τιμητικές εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Δήμος μας, πέρυσι  στο αφιέρωμα στον Λεωνίδα Κλάδο, στα Πλατάνια, και εφέτος  στο αφιέρωμα στον Ροδάμανθο Ανδρουλάκη, στο Νευς Αμάρι. Τον ευχαριστούμε για την πολύ όμορφη συμμετοχή και συνεργασία του, που συνέβαλλε στο μέγιστο στην επιτυχία και των δύο εκδηλώσεων.

Οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν τους ξεχνάμε. Όμως, τον Μανώλη, τον καλό φίλο του Αμαρίου, δεν θα τον ξεχάσουμε. Το πλούσιο καλλιτεχνικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο δεν μας επιτρέπει να τον ξεχάσουμε. Θα μας λείψει όμως το ζεστό του χαμόγελο, ο καλός του λόγος, η αγάπη του.                                                                     

 Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο και στις δυο πολυαγαπημένες του κόρες. Αιωνία του η μνήμην». 

Το Δ.Σ. Αμαρίου αποφάσισε ως ελάχιστο φόρο τιμής και σεβασμού στη μνήμη του μεγάλου Κρητικού καλλιτέχνη αλλά και ανθρώπου Μανώλη Κακλή, να δημοσιεύσει το παραπάνω ευχαριστήριο στον τύπο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook