Περιοδεία στις πληγείσες από την πρόσφατη θεομηνία περιοχές, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις ζημίες που προκληθήκαν, πραγματοποίησαν τo Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29-10-2017, οι βουλευτές Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, οι βουλευτές επισκέφτηκαν χωριά του Δήμου Πλατανιά στα οποία σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές. Το κλιμάκιο το οποίο εκτός από τους Βουλευτές αποτελείτο και από μέλη της Ν.Ε. και μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Πλατανιά του ΣΥΡΙΖΑ, συνόδευσε ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γ. Μαλανδράκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Μαλακωνάκης.

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε στα σημεία της περιοχής που υπέστησαν τις πιο σοβαρές καταστροφές, τόσο σε υποδομές και οδικά δίκτυα, όσο και σε ιδιωτικές περιουσίες.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε τα χωριά Κολυμπάρι, Αφράτα, Ροδωπού, Μάλεμε, Πύργο Ψηλονέρου και Πλατανιά.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές Β. Βαγιωνάκη και Α. Μπαλωμενάκης τόνισαν ότι αντιλαμβάνονται τα προβλήματα και την αγωνία του κόσμου και ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των κατοίκων αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου, εξάλλου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη βουλευτή Χανίων, Β. Βαγιωνάκη και με τη συνοδεία Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής, περιόδευσε στις παρόχθιες περιοχές του ποταμού Κοιλιάρη στο Δήμο Αποκόρωνου και συγκεκριμένα στα χωριά Στύλος και Νέο Χωριό, οπού υπήρξαν σοβαρές καταστροφές τόσο στην αγροτική παραγωγή, όσο και στο οδικό  δίκτυο και σε λοιπές υποδομές.

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Τα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων επισκέφτηκε την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, η Βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη, προκειμένου να εκφράσει τις ευχαριστίες της στο προσωπικό για τον άριστο τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων τους και την βοήθεια, που προσέφεραν στους πολίτες κατά την διάρκεια των πρόσφατων πλημμυρών.

Η κ Βαγιωνάκη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς για τα ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία των υροσβεστικών Μονάδων της περιοχής από τον Διοικητή της Υπηρεσίας κ. Δημοσθένη Μπουντουράκη, τον οποίο συνεχάρη για το έργο που επιτελούν οι άνδρες και οι γυναίκες της Π.Υ. στα Χανιά .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook