Τις μελέτες ο Δήμος Σφακίων  προτάσσει για χρηματοδότηση αφενός μεν στο κεντρικό πλαίσιο στήριξης και αφετέρου στο πρόγραμμα εθνικών πόρων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 30/10/2017, σε ανοιχτή συνεδρίαση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σφακίων, η παρουσίαση μιας σειράς μελετών τις οποίες ο Δήμος Σφακίων προτάσσει για χρηματοδότηση αφενός μεν στο κεντρικό πλαίσιο στήριξης και αφετέρου στο πρόγραμμα εθνικών πόρων. Την συνάντηση προλόγισε ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ζερβός Ιωάννης όπου αναφέρθηκε στις μελέτες που εκπονούνται το παρόν διάστημα σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, το Λιμενικό Ταμείο καθώς και για άλλα αναπτυξιακά έργα του Δήμου για τα οποία θα υπάρξουν παρόμοιες συναντήσεις το επόμενο διάστημα.

Παρευρέθηκαν, οι Αντιδήμαρχοι  κ. Πρωτοπαπαδάκης Γεώργιος και κ.Σοφούλης Πέτρος, Δημοτικοί και Τοπικοί συμβούλοι, η μελετητική ομάδα του Δήμου με τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Μαραγκάκη Στυλιανό, , εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων καθώς και πλήθος δημοτών.

 Οι μελέτες αφορούν α) ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή Φραγκοκαστέλλου β) υδρεύσεις στους οικισμούς Ασκύφου -Αράδενα -Ασφένδου και σε τμήμα Φραγκοκαστέλλου – Πατσιανού γ) αισθητικής αναβάθμισης- αναπλάσεις στους οικισμούς Λουτρό, Χώρα Σφακίων, Αργουλές, Σκαλωτή, Βουβά.

Επίσης παρουσιάστηκε η τελική φάση της μελέτης ενός πολυδύναμου αθλητικού κέντρου αναψυκτηρίου στην περιοχή Φραγκοκαστέλλου και η πορεία εξέλιξης της μελέτης – εργολαβίας αγροτικής οδού Λιβανιανά- Φοίνικας – Λύκος (προϋπολογισμού 110.000 €)
Τα συνολικά έργα θα ανέλθουν σε δημοπρατούμενο ποσό 3.000.000 €.


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook