Τέλος σε ένα ”θρίλερ” μηνών μετά την ανεύρεση των μελών της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ μπήκε σήμερα, καθώς ο υπ’ αριθμόν 1 ύποπτος, Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν παραδέχθηκε στις αρχές ότι ήταν αυτός που τη διαμέλισε, χωρίς όμως να παραδέχεται ότι ήταν εκείνος που τη σκότωσε. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δανέζικης αστυνομίας «Ο Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν παραδέχθηκε ότι διαμέλισε τη Σουηδέζα δημοσιογράφο Κιμ Βαλ πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του τον Αύγουστο και ότι πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα».

Όπως αναφέρουν τα Δανέζικα ΜΜΕ, ο Μάντσεν, που συνεχίζει να αρνείται ότι σκότωσε την Κιμ Βαλ, δήλωσε στην αστυνομία ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κατάστρωμα του σκάφους.

Αρχικά ο Π. Μάντσεν είχε ισχυριστεί ότι μια καταπακτή 70 κιλών είχε πέσει πάνω στο κεφάλι της δημοσιογράφου και ότι συνέχεια, ο ίδιος σε πανικό πέταξε το κορμί της στη θάλασσα.

Ωστόσο, ο εντοπισμός του κεφαλιού της γυναίκες ήρθε σε αντίθεση με τα όσα έλεγε, καθώς δεν υπήρχε ίχνος χτυπήματος.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ οι αρχές κατηγορούν τον Μάντσεν ότι αρχικά επιτέθηκε σεξουαλικά στην δημοσιογράφο και στην συνέχεια, την διαμέλισε και την πέταξε στη θάλασσα. 

Αυτή την κατηγορία ενισχύει ένα ιδιαίτερο εύρημα στο σκληρό δίσκο του Μάντσεν: Φετιχιστικά φιλμ, στα οποία γυναίκες βασανίζονται και καίγονται.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις αρχές, ο εφευρέτης αρνιόταν πεισματικά να συνεργαστεί με τις αρχές, μέχρι να βρεθούν το κεφάλι και τα πόδια της άτυχης δημοσιογράφου. 

Η Βαλ, ανεξάρτητη δημοσιογράφος που ερευνούσε ένα θέμα για τον Μάντσεν, εξαφανίστηκε αφού επιβιβάστηκε στο 17 μέτρων υποβρύχιο του τον Αύγουστο.

Το υποβρύχιο είναι ένα από τα τρία που κατασκεύασε ο Μάντσεν, και ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν κατασκευαστεί από ιδιώτη στον κόσμο. Ο ίδιος αποδέχθηκε οικειοθελώς το αίτημα του εισαγγελέα να παραταθεί η κράτησή του έως τις 15 Νοεμβρίου, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο δικηγόρος του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα παρουσιαστεί αύριο στο δικαστήριο, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook