Βραβεύτηκαν παιδιά από Θεσσαλονίκη και Κρήτη!

Με το ηχηρό μήνυμα «Δώσε την ευκαιρία σε ένα αδέσποτο να σου αλλάξει τη ζωή» πραγματοποιήθηκε παρουσία 700 παρευρισκομένων η πρώτη και επίσημη προβολή της φιλοζωικής, μη εμπορικής ταινίας μεγάλου μήκους Re-Action σε σενάριο Αλέξανδρου Κατσάρη & Αρτέμη Σαμοθράκη ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία και σε δημόσιες σχέσεις – επικοινωνία Χρήστου Πετρίδη, στο κινηματογράφο Δαναό στην Αθήνα τη Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ντίνος Καρύδης, η Τάνια Τρύπη και η σκυλίτσα Ρόξυ, τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ΠΦΠΟ, του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων, των Σκύλων Οδηγών Ελλάδος και του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο».

Η φιλοζωική ταινία Re-Action είναι αποτέλεσμα μίας πολύ μεγάλης αφιλοκερδούς ομαδικής εργασίας και συνεργασίας δεκάδων ανθρώπων προς στήριξη και βοήθεια των αδέσποτων ζώων.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η απονομή των βραβείων στους δημιουργούς των 3 καλύτερων έργων του πανελλήνιου παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής της ΠΦΠΟ ο οποίος είχε προκυρηχθεί τον Ιούλιο του 2016 για την ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαιδεύσης στη βόρεια και νότια χώρα και στόχο την προώθηση της φιλοζωίας ως στάσης ζωής. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Καλοκαιρινές εμπειρίες με ζώα». Την απονομή έκανε η ηθοποιός-σεναριογράφος και επίτημο μέλος της Ομοσπονδίας μας κα Άννα Αδριανού. Τα βραβευθέντα παιδιά παρέλαβαν το καθένα από έναν έπαινο και από ένα βιβλίο της δημοσιογράφου κας. Αγγέλας Δουλγεράκη «Με λένε Πάρη Αδέσποτο. Να γίνουμε οικογένεια;», δωρεά του εκδοτικού οίκου Ίτανος. Συγχαιρουμε τις οικογένειες τους και τους δασκάλους τους για της Αξίες Ζωής που τους έχουν μεταδώσει για να είναι σωστές οι βάσεις του αυριανού κόσμου. Μακάρι να τους μιμηθούν κι άλλοι

Α’ Βραβείο: Μαρία Σαρδέλη

Β’ Βραβείο: Mαρία Τσακαλάκη

Γ’ Βραβείο: Σοφία Παπαδοπούλου

Παρόντες, εκ μέρους της Ομοσπονδίας, ήταν η κα Μαρία Χουστουλάκη, η κα Τίνα Κασιδώκωστα και ο κ. Μαρίνος Μπράμος. Επίσης μαζί με πλήθος κόσμου παρόντες ήταν οι συντελεστές του έργου και μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, θεάτρου, μόδας και των media – Τάνια Τρύπη, Ντίνος Καρύδης, Άννα Αδριανού, Αννα Κουρή, Γωγώ Ατζολετάκη, Κωνσταντίνος Μάνος, Γιάννα Ζιάννη, Γρηγορία Αυγερινοπούλου, Θοδωρής Ανθόπουλος, Δημήτρης Παπαδάκης, Ιάσων Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Παπαμιχαήλ, Δημήτρης Μηλιόγλου, Τζένυ Οικονόμου Ρίζου, Πάνος Απέργης, Μίλτος Μπαμπανίκος, Joy Κουμεντάκου, Κωνσταντίνος Μητροβγένης,  Simone Arnaboldi, Μιλτιάδης Λάγιος και η Τζένυ Καζάκου και πάρα πολλοί ακόμη.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους της ΠΦΠΟ για την πρεμιέρα ηταν η Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, η Διεύθυνση Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, εκπρόσωποι του Υπ. Παιδείας κ.α. που με χαρά και συγκίνηση παρακολούθησαν την ταινία και την βράβευση των παιδιών.

Οι συντελεστές της ταινίας ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς Pedigree, OK! Anytime Markets, Filema Fig Marmelade, Frenchic, Mary Pappou Forever Business Owner, για τη πολύτιμη στήριξη στη δημιουργία της καθώς και όλους όσους συνετέλεσαν χορηγικά με υπηρεσίες.

Η εκδήλωση στηρίχθηκε χορηγικά στις εταιρείες Pedigree, OK! Anytime Markets, eshopkatoikidio.gr, Papagiannakopoulos Winery.

Στο προσεχές διάστημα η ταινία Re-Action ξεκινάει το μεγάλο ταξίδι της ανά την Ελλάδα και τον κόσμο, σε συνεργασία και σύμπραξη με μεγάλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς ώστε το μήνυμά της να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους!