Για τις πρόσφατες καταστροφές από την κακοκαιρία στα Χανιά

Ερώτηση στον Περιφερειάρχη Κρήτης, υποβάλλει ο περιφερειακός σύμβουλος, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ζητώντας να μάθει τι πρόκειται να κάνει ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους, αλλά και αν προβλέπεται να υπάρξει κάποια αποζημίωση για τους πληγέντες πολίτες και επιχειρηματίες

“Όπως θα γνωρίζετε τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα την 26η  Οκτωβρίου, τα Χανιά μετά από την έντονη κακοκαιρία και βροχόπτωση, υπέστησαν πολύ μεγάλες καταστροφές σε αρκετές περιοχές. Εντονότερα ήταν τα προβλήματα στις παραλιακές περιοχές του δήμου Πλατανιά και Χανίων, την ενδοχώρα του δήμου Αποκόρωνα, και σε ένα μεγάλο κομμάτι δρόμου κατά μήκος του Β.Ο.Α.Κ. Αναφέρω κάποιες περιοχές ενδεικτικά  χωρίς να σημαίνει ότι ήταν οι μοναδικές που επλήγησαν.

Οι καταστροφές  αυτές δεν περιορίστηκαν στο οδικό δίκτυο αλλά υπήρξαν και πολύ σοβαρές καταστροφές  σε περιουσίες ιδιωτών (ξενοδοχεία, καταστήματα, σπίτια, καλλιέργειες κλπ).
Είναι εξοργιστικό εν έτει 2017 να αντικρίζεις τις εικόνες που άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία πόσω δε μάλλον περίπου ένα χρόνο μετά, που είχαμε παρόμοια γεγονότα και υποτίθεται ότι  θα έπρεπε να ήμασταν πιο προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους φαινόμενα.

Είναι γεγονός ότι η Περιφέρεια Κρήτης δεν έχει την αποκλειστική ευθύνη και δεν υπάρχει καμία διάθεση λαϊκισμού και κατά πάντων απόδοση ευθυνών. Οφείλει όμως να διερευνήσει τις όποιες ευθύνες και παράλληλα να εξετάσει το πώς δεν θα γίνουμε ξανά μάρτυρες παρόμοιων εικόνων στο μέλλον.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη ποιες είναι οι προθέσεις σας για την πραγματική απόδοση ευθυνών των αρμοδίων αλλά και εάν προβλέπεται να υπάρξει κάποιου είδους αποζημίωση για τις καταστροφές που έγιναν..”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook