Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου με δύο παραστάσεις, στις 7:00 μ.μ. και στις 9:00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο

Με την συνδιοργάνωση  της Περιφέρειας Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου  η Ομάδα Θεάτρου της ΜΚΟ Γυναικών Ίριδα παρουσιάζει την κωμωδία του Αριστοφάνη «Όρνιθες» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου (Μικρό Θέατρο), το Σάββατο 4 Νοεμβρίου με δύο παραστάσεις, στις 7:00 μ.μ. και στις 9:00 μ.μ.  Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Η Ομάδα Θεάτρου Ίριδα είναι μια νεοσύστατη ομάδα που δημιουργήθηκε το 2015 από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Γυναικών «Ίριδα». Τα μέλη της ομάδας και ηθοποιοί  στο θεατρικό έργο, είναι γυναίκες που με μεγάλο ζήλο και αγάπη για το θέατρο συμβάλλουν στην ανάπτυξη δράσεων πολιτισμού.

Η Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. Γυναικών Ίριδας Ρένια Δρόσου σε σχετικό σημείωμα της για την θεατρική παράσταση αναφέρει: «Είναι σε όλους γνωστό ότι η πολιτιστική δράση, δηλαδή το θέατρο, η μουσική,  οι συναυλίες, το συγγραφικό έργο, τα βιβλία, ο κινηματογράφος κ.λ.π. αποτελούν συνιστώσες της πολιτισμικής ανάπτυξης του ανθρώπινου γένους, μαζί με την πνευματική καλλιέργεια, δηλαδή τις αξίες, τις παραδόσεις, την παιδεία, την μόρφωση και την αισθητική. Αυτές λοιπόν οι συνισταμένες διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων κατά τόπους και έτσι καταδεικνύεται η σημασία του πολιτισμού στη ζωή τους. Στα πλαίσια αυτά, η «Ίριδα» θεώρησε ότι το όφειλε στον τόπο μας να αναλάβει πολιτιστική δράση, να δημιουργήσει την ομάδα θεάτρου «’Ιριδα» και να παρουσιάσει αυτή την παράσταση. Όλοι οι συντελεστές της παράστασης έχουμε περάσει τόσο καλά που έχουμε δεσμευτεί να συνεχίσουμε την θεατρική μας δράση με ετήσιες παραστάσεις. Ευχόμαστε όλες και όλοι να απολαύσουν την επίκαιρη παράσταση μας και να διασκεδάσουν μαζί μας με πολύ γέλιο. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης για την πολύτιμη συνεισφορά της στην πραγματοποίηση των παραστάσεων μας. Ευχαριστούμε τον Δήμο Ηρακλείου για την χρήση του Μικρού Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου»

Το έργο

Ένα διαχρονικό έργο πολυαγαπημένο και πάντα επίκαιρο. Δύο Αθηναίοι φεύγουν να γλιτώσουν από την δικομανία των Αθηναίων αναζητώντας την ιδεατή πόλη να κατοικήσουν ειρηνικά και πλούσια. Ψάχνουν να βρουν τον Τηρέα που από άνθρωπος έγινε τσαλαπετεινός -Έποπας των πουλιών για να τους συμβουλέψει. Εκεί όμως πείθουν τα πουλιά να ιδρύσουν μια πόλη στους αιθέρες, την Νεφελοκοκκυγία. Τα καταφέρνουν θριαμβευτικά! Όμως μπαίνουν έτσι στο μάτι διαφόρων εκμεταλλευτών και το χειρότερο.. Εξαγριώνουν τους Θεούς…ένα έργο που πρωτοπαίχτηκε το 414 π.χ. ύμνος στην Aρχαία Eλληνική Kωμωδία.

 

Σκηνοθεσία: Δομήνικος Ταβερναράκης

Κοστούμια και Σκηνικά: Η Ομάδα Θεάτρου Ίριδα

Χορογραφία: Έρη Κάτσουρα

Υπεύθυνη Παραγωγής και Επικοινωνίας: Ρένια Δρόσου

 

Συντελεστές:

Πισθέτερος: Χρυσή Πετσαλάκη

Ευελπίδης:  Δώρα Κορνιλάκη

Έποπας: Σοφία Κλειδή

Υπηρέτης: Κατερίνα Ταμπακάκη

Χορός: Ρένια Δρόσου, Μαρία Βασιλάκη, Μαργαρίτα Χαραλαμπάκη, Έρη Κάτσουρα, Κατερίνα Ταμπακάκη, Γιάννα Πετσαλάκη, Ειρήνη Χατζάκη

Ιερέας: Ειρήνη Χατζάκη

Ποιητής: Μαρία Βασιλάκη

Χρησμοδότης: Γιάννα Πετσαλάκη    

Μέτων: Ρένια Δρόσου

Αγγελιοφόρος Α’:Μαρία Βασιλάκη

Αγγελιοφόρος Β’:Μαργαρίτα Χαραλαμπάκη

Ίριδα:Έρη Κάτσουρα

Προμηθέας:Γιάννα Πετσαλάκη

Ποσειδόνας:Σοφία Κλειδή

Ηρακλής:Ρένια Δρόσου

Τρίβαλλος: Ειρήνη Χατζάκη

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook