Τι αναφέρει η ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟ Χανίων αναφορικά με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας

Ανακοίνωση αναφορικά με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας των Χανίων εξέδωσε η νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Χανίων. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για συνάντηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά και συγκεκριμένα στη Χαλέπα.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι, αυτό που ειπώθηκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ότι πλέουν υπάρχουν δύο δρόμοι: Αυτός της σύμπλευσης με τη ΝΔ και αυτός της σύμπλευσης με το ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα σημειώθηκε ότι το κυβερνών κόμμα θέλει να συνεργαστεί με "έντιμα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ", με τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βλέπουν με... καλό μάτι την δεύτερη επιλογή.

Αναφορικά λοιπόν με αυτή τη συνάντηση, η νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Χανίων θεωρεί "εκτός τόπου και χρόνου την ενέργεια του επισήμου ΣΥΡΙΖΑ για προσέγγιση ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ. " Αναλυτικά ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Χανίων

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΧΑΝΙΩΝ αναφορικά με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας με τίτλο « ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ ΡΙΧΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει τα εξής: Θεωρούμε εκτός τόπου και χρόνου την ενέργεια του επισήμου ΣΥΡΙΖΑ για προσέγγιση ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ .

Δηλώνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ μέσα από την Δημοκρατική Συμπαράταξη στην οποία συμμετέχει εκπροσωπείται από εκλεγμένα όργανα.

Δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν για συζητήσεις ή συνεννοήσεις εν κρυπτω .

Άλλωστε η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη ενωμένη και δυνατή όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια σε λίγες ημέρες εκλέγει ηγεσία έχοντας πλέον αναπτύξει μια  δυναμική που έχει φοβίσει το πολιτικό συνονθύλευμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας 

Συνάντηση με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά (αυτοδιοικητικούς νυν και πρώην αλλά και πολιτευτές) είχαν πριν από λίγες ημέρες στα Χανιά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια κοινής συμπόρευσης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Χαλέπα παρουσία του Πάνου Ρήγα (γραμματεία της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ) και του Αντ. Κοτσακά (υπευθύνου για τον πολιτικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και γραμματέα Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1989-1993, βουλευτή αλλά και υπουργού στη συνέχεια).

Σύμφωνα με πηγές από το ΣΥΡΙΖΑ αυτό που ειπώθηκε στα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι πλέον υπάρχουν δυο δρόμοι: Αυτός της σύμπλευσης με τη ΝΔ και αυτός της σύμπλευσης με το ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα σημειώθηκε ότι το κυβερνών κόμμα θέλει να συνεργαστεί με "έντιμα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ".

Από τη μεριά των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που δεν ελκύονται από το υπό διαμόρφωση νέο κεντροαριστερό κόμμα, υπήρξε θετική απήχηση από τους περισσότερους μετέχοντες στην πρόταση του κυβερνώντος κόμματος χωρίς αυτό να σημαίνει όμως και ένταξη τους στο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ειπώθηκε ανάλογες συναντήσεις έχουν ξεκινήσει και σε άλλες περιοχές της χώρας και είναι πιθανόν να επαναληφθούν και στα Χανιά. Όπως σημειώθηκε παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη πήρε την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του παλιού ΠΑΣΟΚ, ήταν ελάχιστα τα στελέχη του που απορρόφησε καθώς τα περισσότερα είτε παρέμειναν στον ίδιο χώρο, είτε αποστασιοποιήθηκαν, είτε προσέγγισαν το "Ποτάμι, τη "Ν.Δ" και άλλα κόμματα.