«Ευχαριστούμε τις αρχές για την παρέμβασή τους», λένε οι γείτονες

Σε σπίτι που εξελισσόταν σε εστία μόλυνσης, επενέβη συνεργείο με εργάτες καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων το πρωί της Πέμπτης στην οδό Μάρκου Μπότσαρη.

Γείτονες ειδοποίησαν τις αρχές για το σπίτι που απειλούσε τη δημόσια υγεία και ανήκε σε ηλικιωμένη ρακοσυλλέκτρια.

Μερικούς μήνες νωρίτερα, πάλι η γειτονιά είχε ενδιαφερθεί για τη μεταφορά της ιδιοκτήτριας του σπιτιού στο γηροκομείο, καθώς ήταν πολύ άρρωστη και έχρηζε ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας. Τελικά η ηλικιωμένη δεν τα κατάφερε και απεβίωσε, όμως πίσω της έμεινε το σπίτι το οποίο ανέκαθεν παρουσίαζε υγειονομικό ενδιαφέρον.

Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και σήμερα με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χάρη Λακαφώση, επενέβη συνεργείο του Δήμου παρουσία Δικαστικού και φυσικά της αστυνομίας.

Αυτό που αντίκρισαν οι υπάλληλοι του Δήμου ήταν τραγικό, όπως βλέπετε και στις χαρακτηριστικές εικόνες από την επιχείρηση - καθαρισμός.

«Ευχαριστούμε όσους ενδιαφέρθηκαν και βοήθησαν να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Μπορούμε επιτέλους να ανοίγουμε τα παραθυρά μας στη γειτονιά» είπε με ανακούφιση στο LamiaReport, ένας από τους γείτονες που παρακολούθησε την «επιχείρηση – σκούπα».

lamiareport.gr